top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Zwarte luchthavenkat is de geluksbrenger van de paspoortcontroleur


Luchthavenmedewerker Keren Ravensky schreef bij deze selfie met Nasrallah: "Zo moeder, zo dochter." Foto met dank aan Keren Ravensky


Tijdens de eerste coronavirusvergrendeling in het voorjaar van 2020 kwamen alle activiteiten op de internationale luchthaven Ben-Gurion tot stilstand. Nou ja, bijna allemaal.


Een poes die zich had gevestigd als de onofficiële mascotte van de paspoortcontrole had blijkbaar een afspraakje met een onbekende vriend in de stille terminal.


Toen leden van de onderhoudsploeg van de luchthaven ontdekten dat ze op een dag vijf kittens zoog, hielpen ze mee om voor de kattenfamilie te zorgen.


En toen paspoortcontrole-inspecteur Keren Ravensky in juni terugkeerde van verlof, voegde ze zich ook bij de kattenploeg.


"Ik hou van dieren", zegt ze tegen ISRAEL21c. “Ik ben veganist en ik geef om ze. Ik kan geen kat op de luchthaven zien en er niet voor zorgen.”


Haar hart ging vooral uit naar het zwarte poesje van het nest, wetende dat er veel mensen zijn die zwarte katten mijden uit het oude bijgeloof dat ze ongeluk brengen.


Hier is het verhaal van hoe Ravensky's genegenheid voor het zwarte katje genaamd Nasrallah haar ertoe bracht geluk te hebben in de liefde.


Een geliefde kat zorgt voor een liefdesmatch


Ravensky vertelt dat de moederkat en twee van haar kittens uiteindelijk verdwenen, zoals katten soms zullen doen.


Luchthavenpersoneel noemde de drie overgebleven katten: de mannetjes zijn Louis en Michael, en hun zwarte zus is Nasrallah.


Ja, Nasrallah zoals in Hassan Nasrallah, Libanees hoofd van de terroristische organisatie Hezbollah.


Ravensky legt uit dat collega Lior Asulin de naam koos omdat deze speelse kat verstoppertje speelde toen ze jong was.


'We zouden haar horen, maar we wisten niet waar ze was, en we zouden haar moeten gaan zoeken. Ze was als Nasrallah die zich verstopte in een bunker in Libanon.”


Keren Ravensky vindt Nasrallah in een van haar schuilplaatsen. Foto met dank aan Keren Ravensky


Ravensky opende een Facebook-pagina genaamd " Nasrallah Ahuvati " ("Nasrallah mijn liefde") en plaatste ook foto's van haar favoriete katten op lokale groepen zoals People&Cats en Chatulei Notbog (Cats of Ben-Gurion Airport).


En zo vond ze de liefde van haar leven, Ben Bargan.


"Ik plaatste foto's van Nasrallah en hij reageerde, en ik begon met hem te praten", vertelt Ravensky.


De twee maken zich klaar om samen te gaan wonen en zijn van plan om Nasrallah en Louis te adopteren (Michael hangt het liefst buiten rond met veel andere katten in Ben-Gurion).


Louis en Nasrallah zitten in een opstapplaats op Ben-Gurion Airport. Foto met dank aan Keren Ravensky


Nasrallah in het nieuws


Nasrallah zit graag op de plank van de paspoortcontrolebalie. Foto met dank aan Keren Ravensky


Nasrallah is breed uitgemeten in de lokale pers. "Ze is beroemd vanwege haar naam, maar ook vanwege haar karakter", zegt Ravensky.


“Ze zit op de balies. Ze is erg relaxed en vriendelijk. Haar broer Louis is bang voor mensen en houdt zich op zichzelf, maar Nasrallah loopt rond alsof ze de koningin van de plaats is. Ik heb nog nooit een kat op de toonbank bij de paspoortcontrole zien zitten.”


Reizigers die het vliegveld passeren, maken vaak selfies met de beroemde katachtige.


Maar soms is er sprake van een verkeerde identiteit; er wonen nog twee andere zwarte katten in Terminal 3, Raven en Rocky genaamd.


De vier "binnenkatten" gaan vrijuit met hun vrienden naar buiten voor voeding, zonneschijn en badkamerpauzes.


Ben-Gurion Airport-medewerker Keren Ravensky met haar geliefde Nasrallah. Foto met dank aan Keren Ravensky


“Ze weten hoe ze in en uit moeten komen. Zij kennen de luchthaven beter dan ik”, zegt Ravensky, die er zeven en een half jaar werkt.


Zij en vele andere luchthavenmedewerkers hebben buitenvoerstations opgezet voor de katten die Ben-Gurion hun thuis hebben gemaakt. Luchthavenregels verbieden het voeren van niet-mensen binnenshuis (behalve voor incidentele snacks).


Maar de Airport Authority is bepaald niet anti-kat. Verre van.


Ravensky vertelt ISRAEL21c dat de luchthavenautoriteit een budget heeft om voor de zwerfdieren op haar terrein te zorgen en al het kattenvoer voor de voerstations levert.


De luchthavenleiding betaald zelfs voor de castratie of sterilisatie van de katten. "Ze noemen Ronen Solomon de 'kattenfluisteraar' en hij brengt ze naar de dierenarts en brengt ze dan terug", zegt ze.15 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page