top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

7.692 nieuwe besmettingen op donderdag; kleine daling ernstige zieken


Premier Naftalie Bennett wordt voor derde keer gevaccineerd. Screenshot YouTube


Het ministerie van Volksgezondheid heeft vanmorgen bekendgemaakt dat er op donderdag 7.692 nieuwe virus besmettingen zijn geteld en dat een kleine daling van het aantal ernstige zieken is.


Op donderdag werden 141.638 mensen op het coronaviorus getest waarbij 5,54% postief bleek te zijn getest, waardoor er nu 62.922 actieve virus patiënten in het land zijn.


Hiervan zitten er 143 in een quarantainehotel en liggen er 957 in de verschillende ziekenhuizen van het land, minder dan op woensdag, waarvan er 594 als ernstig worden gedefinieerd, minder dan 1% van het totaal aantal actieve besmettingen, waarvan er 149 als kritiek worden omschreven met 108 van hen aangesloten aan beademings apparatuur.


Het dodental is met 33 gestegen tot 6,759.


Vanmorgen, onmiddellijk na de opening van de boostervaccinatiecampagne voor mensen van 40 jaar en ouder, arriveerde premier Naftali Bennett in het Meir-ziekenhuis in Kfar Saba - en kreeg de derde injectie.


Bennett, 49, riep Israëli's op zich te haasten en hetzelfde te doen, en beloofde dat een lockdown tijdens de komende Joodse feestdagen zou kunnen worden vermeden. "Een paar weken geleden vertelde ik het publiek dat als we ons in de Joodse maand Elul (september) laten vaccineren, we de feestdagen met het gezin kunnen vieren. En nu zeg ik je - het is binnen handbereik. Het klinkt dan denkbeeldig, maar het is binnen handbereik", zei hij. We zijn er echter nog niet.
42 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page