top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Arabische media: "Mossad heeft DNA van in Libanon begraven lichaam afgenomen in zoektocht Ron Arad"


Ron Arad. Screenshot YouTube video 2018


Volgens berichten in de Arabische media heeft de Mossad in haar zoektocht om informatie over de sinds 1986 vermiste navigator niet alleen een Iraanse generaal gekidnapt en ondervraagd, maar zou er ook DNA zijn afgenomen van een in Libanon begraven lichaam.


Dinsdagochtend meldde de Arabische internetnieuwssite Al-Rai al-Youm dat de Mossad-operatie de ontvoering van een Iraanse generaal in Syrië inhield, hem ondervroeg in een Afrikaans land en hem daarna vervolgens vrijliet.


Een ander rapport, door de Saoedische televisiezender Al Arabiya, zei dat de Mossad DNA had verkregen van stoffelijke resten die waren gevonden in Al-Nabi Shayth, een dorp in het zuiden van Libanon, om te bepalen of ze toebehoorden aan Arad.


Eerder op maandag sprak premier Bennett van een succesvolle operatie, maar de televisiezender Channel 12 meldde maandagavond dat het hoofd van de Mossad de operatie een mislukking had genoemd. Hij vertelde stafmedewerkers dat de operatie "dapper, gedurfd en complex was", aldus het rapport, maar "het was geen succes. Het is mislukt. Het was een mislukking, alhoewel de gestelde doelen war5en bereikt.


Dit wijst erop dat er geen nieuwe informatie over Ron Arad is gevonden.

89 weergaven0 opmerkingen

Комментарии


bottom of page