top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De 87 Afghaanse vluchtelingen die door IsraAid waren gered ontmoeten eindelijk hun redders


87 Afghaanse vluchtelingen ontmoeten IsraAID die hen hielpen te vluchten. Foto IsraAid


Eindelijk kregen de 87 Afghaanse vluchtelingen die in augustus 2021 door de in Israël gevestigde humanitaire organisatie IsraAID waren gered, maandag de kans om hun hulpverleners te ontmoeten die hun redding hebben geregeld, terwijl ze zich voorbereiden op het proces van het aanvragen van hervestiging in Canada.


De 87 vluchtelingen – onder wie rechters, journalisten, tv-persoonlijkheden, wielrenners, mensenrechtenactivisten, familieleden van Afghaanse diplomaten, kunstenaars, wetshandhavers, wetenschappers en anderen, maken deel uit van een grotere groep die in oktober uit het geteisterde land werd gered onder leiding van IsraAid. Ze hebben onderdak gevonden in een resort in de buurt van Tirana, de hoofdstad van Albanië, terwijl ze wachten op goedkeuring om te beginnen met het proces van migratie naar Canada, aldus meldt The Jerusalem Post.


Erevoorzitter van het Euro-Aziatisch Joods Congres, Alexander Machkevitch, en EAJC-voorzitter Aaron G. Frenkel die een belangrijke rol speelden bij de reddingsoperatie – bezochten de vluchtelingen en feliciteerden hen met de overgang naar de volgende fase van de Canadese asielprocedure, tijdens de eerste dat ze hun redders in levenden lijve konden zien.


Afghaanse vluchtelingen ontmoeten Alexander Machkevitch, erevoorzitter van het Euro-Aziatisch Joods Congres (EAJC), en EAJC-voorzitter Aaron G. Frenkel. Foto IsraAid


"Het was een eer om deze mensen te helpen ontsnappen uit Afghanistan - een eer om hun leven te redden", zei Machkevitch in een emotionele verklaring.


"Vanaf het moment dat deze groep vluchtelingen Afghanistan verliet tot nu, is de primaire focus van IsraAID ervoor te zorgen dat ze alles hebben wat ze nodig hebben om de moeilijke reis te beginnen om een ​​nieuw leven voor zichzelf op te bouwen," zei Yotam Polizer, CEO van IsraAID.


"We willen onze partners en supporters in dit voortdurende proces oprecht bedanken, en we Ik hoop dat de groep binnen afzienbare tijd de definitieve goedkeuring krijgt om naar Canada te reizen voor langdurige hervestiging,” aldus Polizer.
82 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page