top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Discount Bank kondigt aan geen krediet te verlenen aan bedrijven die discrimineren


Discount Bank Ashdod. Screenshot YouTube


De raad van bestuur van Discount Bank onder leiding van Shaul Kobrinsky heeft maandaag de aanbeveling van het management van de bank aanvaard om het kredietbeleid van Discount Bank bij te werken, volgens hetwelk Discount Bank geen krediet zal verlenen aan een bedrijf of organisatie die klanten discrimineert op basis van religie, ras, geslacht of seksuele geaardheid.


Shaul Kobrinsky, voorzitter van de Discount Board of Directors, zei in het persbericht: "We vonden het gepast om het kredietbeleid van de bank te wijzigen, zodat het voor de hand liggende officieel geldig wordt. Volgens het beleid zal Discount Bank geen krediet verlenen aan bedrijven of entiteiten die klanten in de staat Israël discrimineren. Dit is onze inzet en onze verantwoordelijkheid als een belangrijke zakelijke entiteit in de Israëlische economie.'


De verklaring van de raad van bestuur van de bank komt tegen de achtergrond van de uitspraken van de extreemrechtse Knesset leden Struck en Rothman, die voor veel opschudding zorgden.


De aangewezen minister van religieus zionisme, Orit Struck, zorgde zondag voor veel opschudding in Israël met haar uitspraak dat een dokter niet gedwongen mag worden om een ​​behandeling te geven die in tegenspraak is met zijn religieuze overtuigingen, "zolang er andere dokters zijn die dezelfde dienst kunnen verlenen".
90 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page