top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Gevechtsposities in elite-eenheden staan nu ook open voor vrouwen


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Nadat eerder bekend was gemaakt dat er tankbemanningen komen die volledig uit vrouwen bestaan, heeft de IDF nu bekendgemaakt dat in november screenings voor de Special Rescue Tactical Unit 669 en de Yalam Unit van het Combat Engineering Corps worden geopend voor vrouwen.


In de eerste fase van de screenings wordt gecontroleerd of de personen voldoen aan de fysieke drempelvoorwaarden die zijn vastgesteld door het professionele personeel en het werk dat wordt uitgevoerd door het hoofdkantoor.


De vereiste fysiologische kenmerken die van invloed zijn op het vermogen om te voldoen aan de operationele vereisten werd gecreëerd om het risico op verwondingen te verminderen en de gezondheid van de vrouwelijke vechters te behouden.


De selectie van vrouwelijke rekruten voor de elite-eenheden zal waarschijnlijk dienen als een lakmoesproef voor militaire planners die zeggen dat er in de toekomst meer functies kunnen worden opengesteld, afhankelijk van het succes van integratie in deze eenheden.


Van de kandidaten die slagen voor het screeningproces wordt verwacht dat ze zich aanmelden bij de Yelam en de 669 helikopter reddingseenheid.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Het besluit van juni werd genomen naar aanleiding van aanbevelingen van een interne commissie die het leger opriep om nieuwe gevechtsfuncties open te stellen voor vrouwelijke rekruten.


De commissie werd in 2020 gevormd door de IDF om de integratie van vrouwen in aanvullende gevechtsfuncties in het leger te evalueren, nadat vier vrouwelijke rekruten het Hooggerechtshof hadden verzocht om het recht om uit te proberen voor gevechtseenheden die momenteel alleen toegankelijk zijn voor mannen.


De commissie schatte dat er waarschijnlijk tientallen potentiële vrouwelijke rekruten waren die voldoen aan de fysiologische drempels die vereist zijn voor bepaalde rollen in infanterie-eenheden, maar besloot hen eerst alleen als chauffeurs te laten dienen, om hun theorie op de proef te stellen.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De potentiële chauffeurs zullen moeten voldoen aan de vereisten die nodig zijn voor infanterietroepen.48 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page