top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Helm om hersenveranderingen tijdens ruimtereizen vast te leggen


Foto met dank aan Brain.space


Het in Tel Aviv gevestigde databedrijf Brain.space, zal aan boord van de NASA Axion-1-missie van 2-8 april naar het internationale ruimtestation ISS zijn en microzwaartekracht-hersenactiviteit experimenten uitvoeren in de ruimte.


Drie astronauten zullen verschillende taken uitvoeren terwijl ze de Brain.space EEG-compatibele headset dragen. De eerste helm in zijn soort zal hun neurologische activiteit registreren, waardoor wetenschappers voor het eerst de dagelijkse hersenveranderingen tijdens ruimtereizen kunnen volgen.


De bemanningsleden, waaronder de voormalige Israëlische gevechtspiloot Eytan Stibbe , zullen allemaal deelnemen aan de experimenten voor, tijdens en na de missie om vergelijkende datasets te verzamelen.


Het bedrijf legde in een verklaring uit dat hoewel EEG-scansystemen veelzijdig, relatief goedkoop en draagbaar zijn, ze onnauwkeurige resultaten kunnen produceren wanneer bewegingen of omgevingen worden gewijzigd. Dat is een probleem dat Brain.space probeert op te lossen.


In het grotere geheel ontwikkelt Brain.space een uitgebreide en betaalbare database waarin alle soorten hersenactiviteit kaarten openbaar kunnen worden opgeslagen en gedeeld. Deze informatie kan van vitaal belang zijn voor onderzoekers, artsen, farmaceutische bedrijven en app-ontwikkelaars om hersenafwijkingen, ziekten en aandoeningen beter te begrijpen."Het geeft ons veel vreugde om deel te nemen aan deze ongekende experimenten en te laten zien wat onze EEG-helm kan doen", zegt Dr. Shai Efrati, medeoprichter en voorzitter van Brain.space, tegen ISRAEL21C.


"We hopen dat deze nieuwe technologie de hele methodologie achter EEG-hersenkartering zal verbeteren, voor alle betrokkenen. We willen neuraal welzijn promoten en geloven dat deze missie en onze toekomstige open-source database precies dat zullen doen.”
31 weergaven0 opmerkingen

Comentarios

No se pudieron cargar los comentarios
Parece que hubo un problema técnico. Intenta volver a conectarte o actualiza la página.
bottom of page