top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI gaat passagier-naar-vrachtvliegtuig-conversiesite voor Boeing 777-300ER opzetten in Abu Dhabi


Boeing 777-300ER. Foto Etihad


De Aviation Group van Israel Aerospace Industries (IAI) heeft een overeenkomst getekend met Etihad Engineering voor het opzetten van een passagier-naar-vrachtschip-conversiesite voor Boeing 777-3000ER-vliegtuigen.


Het nieuwe conversiecentrum, dat zal fungeren als het onderhoudscentrum van het bedrijf in Abu Dhabi, zal een oplossing bieden voor de wereldwijde stijgende vraag naar vrachtvliegtuigen van dit model.


Het conversiecentrum in Abu Dhabi is een aanvulling op andere wereldwijde vrachtconversiesites die IAI exploiteert, naast de bestaande conversielijnen op de bedrijfscampus op Ben Gurion International Airport, en zoals onlangs aangekondigd, in Ethiopië.


Etihad Engineering is de grootste dienstverlener op het gebied van onderhoud, reparatie en revisie (MRO) van commerciële vliegtuigen in het Midden-Oosten, en het centrum in Abu Dhabi wordt het grootste en meest geavanceerde in het Midden-Oosten dat zal worden gecertificeerd door de VAE Civil Aviation Authority, de Amerikaanse Federal Aviation Administration en het European Aviation Safety Agency.


In het conversiecentrum worden passagiersvliegtuigen omgebouwd tot vrachtconfiguratie en worden onderhouds-, renovatie- en revisiediensten geleverd.

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page