top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI's Scorpius T AESA EW volgende generatie bedreigingssimulator debuteert in Blue Flag 2021


Scorpius T AESA EW Next Generation Threat Simulator. Foto via IAI

De dochteronderneming van Israel Aerospace Industries (IAI), ELTA, is verheugd om het Training Scorpius (Scorpius T) -systeem te onthullen dat deelneemt aan de militaire oefening Blue Flag 2021 - het eerste gebruik van het systeem in een internationale militaire oefening.


De mobiele Scorpius T, AESA EW-bedreigingssimulator emuleert moderne, signaaldichte, multi-bedreigings scenario's voor de opleiding van vliegtuigbemanningen en operators, en test EW-functies.


Het systeem is compatibel met gevechtsvliegtuigen van de 5e generatie, missievliegtuigen en jachtvliegtuigen. De technologie maakt gebruik van een reeks kleine zender/ontvanger-eenheden, in tegenstelling tot een enkele mechanische antenne, om een ​​mobiele trainingseenheid te bieden die een reeks gevechtsscenario's kan simuleren.


Bovendien is Scorpius T het eerste systeem dat de AESA-technologie van IAI'ELTA combineert met EW-systemen om meerdere landbedreigingen te simuleren tijdens trainingsoefeningen.


Scorpius T AESA EW-bedreigingssimulator is in staat om een ​​exacte RF-signatuur van elk systeem, elke versie of modus te produceren om volledige betrokkenheidscycli te simuleren. Het systeem ondersteunt meerdere simulatiestralen tegelijk met meerdere vijandelijke SAM's en RF-systemen, en kan twee- en driecijferige dreigingen simuleren.


De bedreigingsdatabase kan worden bijgewerkt om nieuwe bedreigingen te weerspiegelen op basis van relevante gegevens. Scorpius T kan synchroniseren met andere simulatoren, ADMI of commando- en controlecentra. Het systeem bevat een functie voor debriefing na de missie om de prestaties te analyseren en te verbeteren.


Scorpius T AESA EW Next Generation Threat Simulator. Foto via IAI


De Blue Flag oefening brengt enkele van de sterkste luchtmachten ter wereld samen voor uitgebreide en rigoureuze training en synchronisatie. IAI begrijpt dat oefening kunst baart. Dit is de reden waarom IAI veel onderzoek en ontwikkeling doet in een technisch trainingssysteem dat real-world gevechtsscenario's simuleert om troepen zoveel mogelijk voor te bereiden.


De nieuwe Scorpius T is anders dan alle andere beschikbare trainingssystemen en biedt de gebruiker een mobiele generator voor gevechtsscenario's om een ​​volledige reeks gevechtsscenario's te simuleren met minimale tijd en kosten. Bovendien blijft het vlaggenschip OPAL-systeem van IAI de strijdkrachten helpen bij het in realtime synchroniseren van gegevens, terwijl EHUD 's werelds meest geavanceerde vliegtuigen traint om de meest complexe gevechtsscenario's het hoofd te bieden.67 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page