top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF arresteert 17 terreurverdachten en neemt wapens in beslag


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Vanmorgen (zondag) hebben de IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie hun terrorismebestrijdingsactiviteiten voortgezet om vermoedelijke terroristen te arresteren en illegale wapens in beslag te nemen in de dorpen Qarawat Bani Hassan, Hizma, Mikra en Sanur.


Op vrijdagavond hebben terroristen een Israëlische bewaker doodgeschoten bij de ingang van de stad Ariel. Op zaterdag opereerden Israëlische veiligheidstroepen in de stad Qarawat Bani Hassan en arresteerden de twee terroristen die ervan verdacht werden de aanval uit te voeren.

Foto IDF-woordvoerderseenheid


Vanmorgen (zondag) hebben IDF-soldaten de huizen van de vermoedelijke terroristen in kaart gebracht, voorafgaand aan mogelijke sloop. Als onderdeel van deze activiteit hebben IDF-soldaten een persoon aangehouden die ervan wordt verdacht te hebben geholpen bij de terroristische aanslag.


Tijdens anti-terreuractiviteiten in het 'Jalazone vluchtelingenkamp' werden een aantal gewelddadige rellen uitgelokt, waarbij tientallen relschoppers stenen naar IDF-soldaten gooiden, waardoor hun veiligheid in gevaar kwam. De soldaten reageerden met middelen om de rellen te verspreiden en gebruikten .22 kaliber patronen.

Foto IDF-woordvoerderseenheid


Daarnaast hebben IDF-soldaten vijf terroristische verdachten aangehouden en pistolen, een geweer en een "Carlo"-machinepistool in beslag genomen.


In Judea en Samaria zijn in totaal 12 terreurverdachten aangehouden tijdens de anti-terreuractiviteiten van vandaag. Er werden geen IDF-verwondingen gemeld.


De verdachten en in beslag genomen wapens zijn voor verdere verwerking overgedragen aan veiligheidstroepen.


60 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page