top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft vanmorgen inval gedaan bij de door Nederland gesubsidieerde UAWC en 12 mensen opgepakt


De IDF heeft vanmorgen een inval gedaan in de kantoren van de door Nederland gesubsidieerde Palestijnse ngo UAWC in Al-Bireh en 12 mensen gearresteerd. Het is op moment van schrijven nog niet bekend om welke mensen het precies gaat. Het kantoor is op bevel van de IDF voor een periode van 6 maanden gesloten.


Zoals een paar weken geleden gemeld, heeft de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken eerder op aandrang van de Tweede Kamer subsidie aan deze organisatie stopgezet, maar is kort daarna via een omweg rechtsreeks geld gaan overmaken aan boeren die zijn aangesloten bij de UAWC.


Het IDF bevel voor sluiting van het UAWC kantoor. Foto via NGO Monitor


Volgens de website Arab48.com heeft het leger verschillende computers en kantoorapparatuur in beslag genomen die zouden toebehoorden aan de medewerkers van de UAWC.


Volgens de website zouden onder de 12 gearresteerden medewerkers van UAWC bevrijde gevangenen en een vrouw uit Ramallah zijn, die door de veiligheidsdiensten werden doorverwezen voor onderzoek onder het voorwendsel van deelname aan populaire verzetsactiviteiten tegen kolonisten en soldaten.


Eerder werden vier medewerkers van het UAWC opgepakt wegens hun betrokkenheid bij de moord op Rhina Shnerb,17, die binnenkort hiervoor veroordeeld zullen worden.


UAWC ontvangt jaarlijks voor tientallen miljoenen euros 'subsidie' van Nederland, Frankrijk, Spanje, Duitsland en Noorwegen.


Dit is een eerste update, zodra er meer nieuws is wordt dit artikel aangevuld.

5.390 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page