top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF: "in totaal werden 15 terreurverdachten aangehouden, waaronder drie Hamas-agenten in Qalqilya"


Foto IDF-woordvoerderseenheid


IDF en Israëlische veiligheidstroepen voerden vannacht en vanmorgen antitereuractiviteiten uit in Judea en Samaria, waarbij een IDF-soldaat lichtgewond raakte en in totaal werden 15 terreurverdachten aangehouden, waaronder drie Hamas-agenten in Qalqilya.


Speciale troepen van de IDF voerden activiteiten op het gebied van terrorismebestrijding uit op een aantal locaties rond de stad Nablus. De soldaten hielden twee verdachten aan en namen een "Carlo"-machinepistool in beslag.


Tijdens de operationele activiteit in de stad Beita ontketenden tientallen Palestijnen een gewelddadige rel en gooiden stenen en molotovcocktails naar de soldaten. De soldaten reageerden met oproerverspreidingsmiddelen en scherpe munitie. Er werd een aanslag op een gewapende verdachte vastgesteld.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Een 34-jarige Palestijnse activist, Mohammed Assaf, werd woensdag gedood bij botsingen met Israëlische troepen in Nablus, zei het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid, en minstens 16 anderen raakten gewond, te midden van een piek in de spanningen op de Westelijke Jordaanoever in de nasleep van een reeks van dodelijke aanslagen in Israël.


Eerder deze week hebben Palestijnen de religieuze plaats van het graf van Jozef in de stad Nablus vernield. Vanmorgen hebben IDF-soldaten het gebied van Joseph's Tomb beveiligd terwijl reparaties aan de site werden uitgevoerd. Tijdens de activiteit ontketenden honderden Palestijnen een gewelddadige rel, verbrandden banden en gooiden stenen en molotovcocktails naar de soldaten in het gebied. De soldaten reageerden met oproerverspreidingsmiddelen en scherpe munitie.


Bovendien hebben Palestijnen tijdens de antiterreur activiteit in Qalqilya, waarbij drie Hamas-terreuragenten werden aangehouden, op een aantal locaties in de stad gewelddadige rellen uitgelokt. De relschoppers gooiden stenen en molotovcocktails naar IDF-soldaten. De soldaten reageerden met oproerverspreidingsmiddelen en .22 kaliber patronen. Een treffer op een relschopper werd vastgesteld.


Tijdens de rellen raakte een IDF-soldaat licht gewond door stenen die naar hem werden gegooid en werd hij naar een ziekenhuis geëvacueerd voor verdere medische behandeling.


Alle verdachten en wapens die tijdens de activiteiten zijn aangehouden, zijn voor verdere verwerking overgedragen aan de ISA.
63 weergaven0 opmerkingen
bottom of page