top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF- stafchef: grondig onderzoek en lessen zullen worden getrokken


Twee van de drie omgekomen soldaten: Staf sergeant Ohad Dahan, 20, (links) en Sgt. Lia Ben Nun, 19. Foto IDF-woordvoerder


Chef van de generale staf, LTG Herzi Halevi over de schietpartij aan de grens met Egypte: "Dit is een moeilijk incident, waarbij drie soldaten, twee mannen en een vrouw, werden gedood tijdens operationele activiteiten om de veiligheid langs de Egyptische grens te handhaven.


We onderzoeken het incident op een grondige, diepgaande manier, samen met de Egyptische strijdkrachten, en we zullen de nodige conclusies trekken.”


Halevi onderzocht de gang van zaken op de locatie gedurende de dag samen met de commandant van het Zuidelijk Commando, Generaal-majoor Eliezer Toledano, de commandant van de 80th Edom Division, Brigade-generaal Itzik Cohen en het hoofd van de afdeling Internationale Samenwerking, Brigade generaal Effie Defrin.


Foto IDF-woordvoerder


Chef van de Generale Staf, Herzi Halevi: “Dit is een moeilijk incident, waarbij drie soldaten, twee jonge mannen en een jonge vrouw, werden gedood tijdens operationele activiteiten om de veiligheid langs de Egyptische grens te handhaven. Aan het einde van een uitwisseling van vuur, waarin IDF-soldaten naar contact streefden, werd de aanvaller geneutraliseerd.

Het incident vond plaats aan een grens waar elke nacht operationele activiteiten plaatsvinden.


We onderzoeken het incident op een grondige, diepgaande manier, samen met de Egyptische strijdkrachten, en we zullen de nodige conclusies trekken.

De soldaten vervulden hun plicht en voorkwamen verdere schade aan IDF-soldaten en burgers. Ik vraag u om de families sterkte te wensen met hun verlies.”

146 weergaven0 opmerkingen

Σχόλια


bottom of page