top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF valt doelen in Gaza aan; Hezbollah toont video van raket lanceringen


Foto via IDF woordvoerderseenheid


Nadqat brandende ballonnen uit Gaza op vrijdag vier branden in zuid Israël hadden veroorzaakt heeft de IDF de afgelopen nacht een militaire compound van Hamas en een raketlanceer plaats aangevallen en vernietigd. Hezbollah publiceerde vrijdagavond een video van de raketlanceringen op Israël terwijl er ook foto's verschenen waarop Druzen een lanceerinstallatie in beslag namen en een Hezobollah strijder met geweld gevangen namen en aan het Libanese leger overdroegen.


De aanval van de IDF kwam nadat op rijdag vier branden in zuid Israël waren ontstaan veroorzaakt door brandende ballonnen uit Gaza.


Drie van de branden ontstonden in het Kissufim bos en een andere in het Be'eri-bos, twee natuurreservaten op de grens van Israël en Gaza, zei een woordvoerder van het Joods Nationaal Fonds (JNF).


De zogenaamde balloneenheid in Gaza, Ahfad an-Nassar, zei dat ze uit solidariteit met Hezbollah branddende ballannen had gelanceerd in de richting van Israël. "We laten ons niet vernederen" voegde een woordvoerder van de terreurclub er aan toe.


Ondertussen verschenen er op social media foto's en video's van Druzen uit het zuid Libanese dorp Chouya waarop is te zien hoe ze een raket lanceerinstallatie van Hezbollah in beslag namen en een bange Hezbollah strijder met geweld in een auto duwden waarna hij werd overgdragen aan het inmiddels gearriveerde Libanese leger.


De Hezbollah strijder die door Druzen aan het Libanese leger werd overgedragen. Screenshot video.


De dorpelingen zeiden dat ze onder geen beding toestaan dat Hezbollah vanuit hin gebied raketten op Israël afvuurt en hun huizen door Israëlische artillerie zouden worden getroffen.


Tegen de bestuurder van lanceer vrachtwagen zeiden ze ""Wie ben jij, jij hond?".

Ook toonden de Druzen de in beslag genomen lanceerinstallatie waarop nog een aantal niet gelanceerde raketten waren te zien.

Hezbollah ondertussen publiceerde een video warop is te zien hoe de raketten achter elkaar richting Israël worden afgevuurd. In een verklaring zei de terreurgroep dat "haar strijders op de terugweg werden tegengehouden".


Ze voegden eraan toe dat "het Islamitische Verzet is en zal altijd zeer bezorgd zijn over de veiligheid van zijn mensen en het vermijden van schade aan hen door zijn verzetsdaden”.


De afgelopen nacht is het rustig gebleven in het noorden van Israël, de IDF is voorbereid op de dingen die komen gaan maar zei in een verklaring geen escalatie van de gevechten te zoeken.

255 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page