top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF VIDEO: Alle troepen en militaire voertuigen hebben de stad verlaten; 7 soldaten gewond


De situatiebeoordeling van de bevelvoerende officier van de divisie Judea en Samaria. Foto IDF-woordvoerder


Na de activiteit van de veiligheidstroepen in Jenin hebben alle troepen en militaire voertuigen de stad verlaten, aldus de IDF in een persverklaring. Er zijn zeven soldaten gewond zijn geraakt waarvan eentje door granaatscherven, die naar het ziekenhuis zijn gebracht. President Netanyahu heeft begin van de avond gewonde soldaten in het ziekenhuis bezocht.


Volgens Palestijnse media zouden 5 Palestijnen tijdens de gevechten zijn gedood.


Gedurende een groot deel van de dag hebben er hevige gevechten plaatsgevonden tussen IDF-troepen en Palestijnse terroristen die tegen de arrestatie van twee terreurverdachten waren.


Hieronder een video van terroristen die vanuit het gebied van een moskee op IDF-helicopters schieten.


Gedurende de activiteit hebben de strijdkrachten zich vastberaden ingezet en geopereerd om de bedreigingen in het gebied te dwarsbomen. Bovendien werden IDF-helikopters uitgezonden om de gewonde soldaten en officieren uit het gebied te redden. IDF-gevechtshelikopters werden ook ter plaatse gestuurd en afgevuurd om de troepen op de grond bij te staan.


Gedurende de hele activiteit schoten schutters met lichte wapens op de IDF-helikopters, waarop werd teruggeschoten. Er werden een aantal treffers geïdentificeerd.


Video van helicopter die terugvuurt.


Tijdens de activiteit raakten zeven soldaten en politieagenten matig en licht gewond. Een andere IDF-soldaat die lichtgewond raakte, is naar een ziekenhuis geëvacueerd voor medische behandeling nadat hij gewond was geraakt door granaatscherven. Zijn familie is op de hoogte gebracht.


Inmiddels heeft president Netanyahu aan het begin van de avond in het Rambam-ziekenhuis in Haifa een bezoek gebracht aan de soldaten die gewond zijn geraakt tijdens de operatie van vanochtend in Jenin.

Foto Koby Gideon /GPO


De directeur van Rambam, prof. Michael Halberthal, en het hoofd van de trauma-eenheid, dr. Hany Bahouth, informeerden premier Netanyahu over de status van de gewonden en de medische zorg die ze hebben gekregen.

Premier Netanyahu sprak ook met soldaten van de undercovereenheid van de grenspolitie Judea en Samaria, die hem vertelden hoe de gebeurtenissen van deze ochtend zich ontvouwden.

Foto Koby Gideon /GPO


Premier Netanyahu legde de volgende verklaring af aan de media aan het einde van zijn bezoek: "We treffen de terroristen met kracht en vastberadenheid. In de afgelopen maanden hebben we een recordaantal terroristen geëlimineerd en gearresteerd, en dit was het geval tijdens de operatie in het Jenin-gebied. Onze strijdkrachten hebben verschillende terroristen geëlimineerd en anderen gearresteerd. Ze waren beschoten vanuit een hinderlaag en handelde voorbeeldig.

Ik heb zojuist de gewonden bezocht, zeer indrukwekkende mensen. Er moet op worden gewezen dat ze uit alle geledingen van de Israëlische samenleving komen, en dit moet gezien worden, een druzische soldaat, een soldaat van Ethiopische afkomst en iemand die tien jaar geleden samen met andere soldaten uit Oekraïne emigreerde. Simpel gezegd, het is ontroerend om te zien hoe ze elkaar helpen, schouder aan schouder, en hoe ze in het veld opereerden om hun kameraden te redden.

Dit is onze vastberadenheid, onze kracht en onze toewijding om overal terreur te bestrijden. Dat zullen we blijven doen. Als je deze soldaten ontmoet, begrijp je dat het volk Israël en de staat Israël zeker trots mogen zijn.

Ik wil ook de doktoren, het medisch team, de verpleegsters en de chirurgen bedanken voor de uitzonderlijke zorg die ze onze soldaten geven. Dit maakt deel uit van de kracht van de Israëlische samenleving."

203 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page