top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Iraanse president: "wij zullen wraak nemen voor de moord op een kolonel van de Revolutionaire Garde"


De auto waarin de vermoorde kolonel zat. Foto Twitter


De Iraanse president Ibrahim Raisi zei vandaag (maandag) dat zijn land zal reageren op de moord op de officier van de Revolutionaire Garde die gisteren werd vermoord in het hart van Teheran, Siad Khodai.


Raisi zei dit in een gesprek met verslaggevers voordat hij Teheran verliet voor een officieel bezoek aan Oman en zijn medeleven betuigde aan de familie van de officier: "Ik dring aan op een serieuze achtervolging (van de moordenaars) door veiligheidsfunctionarissen, en ik twijfel er niet aan dat het bloed van deze grote martelaar zal worden gewroken", zei Raisi.


"Er is geen twijfel dat de hand van wereldwijde arrogantie te zien is in deze misdaad", voegde hij eraan toe, in navolging van wat de Guards de vorige dag hadden gezegd.


Gisteren meldde Al-Jazeera van een Iraanse bron te hebben vernomen "dat de operatie een rode lijn had overschreden die veel zou veranderen". De bron voegde toe: "Degenen die verantwoordelijk zijn voor de operatie zullen een hoge prijs betalen."


Eerder werd bekend dat Khodaei de afgelopen maanden waarschijnlijk achter een reeks complotten zat om Joden en Israëli's te ontvoeren en te doden in verschillende landen, aldus verschillende Hebreeuwse media.


138 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page