israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Kabinet keurt benoeming van Gali Baharav-Miara tot procureur-generaal goed


Gali Baharav-Miara. Screenshot YouTube


De ministers onder leiding van premier Bennett hebben unaniem Gali Baharav-Miara goedgekeurd als de volgende procureur-generaal, zegt een woordvoerder van minister van Justitie Gideon Sa'ar.


Baharav-Miara wordt daarmee de eerste vrouwelijke procureur-generaal van Israël.

Na de benoeming zei premier Bennett: "we hebben een goed, sterk en serieus establishment nodig dat het publiek zal vertrouwen. Bovendien is de basistaak van de procureur-generaal het bijstaan ​​van de overheid bij de uitvoering van haar beleid binnen de grenzen van de wet. De regering is hier om te regeren, te functioneren, te werken in het belang van de staatsburgers en om het land vooruit te helpen.


Wat betreft de Pegasus-affaire, het afluisterschandaal van de Israëlische politie, zei Bennett: "De berichten beschrijven blijkbaar een zeer ernstige situatie die onaanvaardbaar is in een democratie. Deze cybertools zijn ontworpen om terrorisme en zware misdaad te bestrijden en mogen niet tegen burgers worden gebruikt. We zullen zorgen voor een transparant, diepgaand en snel onderzoek omdat wij allemaal – burgers van de staat Israël, ministers van de regering en alle instellingen – antwoorden verdienen.”


Minister van Financiën Avigdor Liberman zegt dat hij wil weten of de spionagetechnologie ook door de politie tegen hem is gebruikt toen hij in 2012 werd beschuldigd van vertrouwensbreuk en fraude, maar er uiteindelijk geen aanklacht kwam.


Liberman steunt de instelling van een staatscommissie naar de zaak en sluit zich aan bij andere ministers die plotseling hun retoriek hebben opgevoerd en hebben gezworen het schandaal te onderzoeken.71 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws