israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Laatste lid van terreur cel aangehouden; Palestijnen beloven wraak te nemen


De M-15 in het bezit van de aangehouden terrorist. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Enkele uren geleden is ook het laatste lid aangehouden van de terreur cel waarvan in de vroege uren van zaterdagochtend drie leden omkwamen in een vuurgevecht met IDF-eenheden.


De aanhouding werd gedaan op klaarlichte dag om dat ervan uit werd gegaan hij zou proberen een extra terreuraanslag uit te voeren voordat hij zou worden gepakt. Daarnaast vonden soldaten van de eenheden een M16 aanvalsgeweer en munitie in het bezit van de terrorist.


Dankzij de gezamenlijke inspanningen van IDF, "Yamam" en ISA-troepen is de terroristische cel die onlangs een aantal aanvallen op veiligheidstroepen heeft uitgevoerd en van plan was in de toekomst meer uit te voeren, nu volledig gedwarsboomd.


De andere drie terroristen die deel uitmaakten van deze terreur cel kwamen zaterdagochtend vroeg om tijdens een vuurgevecht, toen zij begonnen te schieten op de auto van de soldaten die hen volgden.


Hierbij raakten vier soldaten gewond waarvan één ernstig, maar die na een operatie nu in stabiele toestand verkeert.


Inmiddels hebben de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ), Hamas en andere Palestijnse groeperingen wraak gezworen en gezegd de strijd tegen Israël voort te zetten.


“De zionistische vijand heeft een agressieve misdaad begaan tegen drie van onze heldhaftige moedjahedien (krijgers) op de eerste dag van de heilige maand Ramadan ”, aldus de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) in een verklaring.


De Palestijnse Autoriteit veroordeelde van haar kant krachtig het doden van de schutters en herhaalde haar oproep aan de internationale gemeenschap om bescherming te bieden aan de Palestijnen.

De Palestijnse Islamic Jihad zei dat de drie terroristen, Saeb Abahreh, 30, Khalil Tawalbeh, 24, en Saif Abu Libdeh, 25, leden waren van de militaire vleugel, de Al-Quds Brigades.


De organisatie beloofde de dood van de drie schutters te wreken. "Omdat we de vijand volledig verantwoordelijk houden voor deze misdaad, bevestigen we dat het bloed van onze kinderen niet tevergeefs zal worden vergoten", voegde het eraan toe. "De moedjahedien zullen de jihad en het verzet en de strijd tegen de vijand voortzetten, ongeacht de offers."


Ook Hamas zwoer wraak en beschreef de moord op de schutters als een “laffe moord”.

"Het beleid van de vijand van moorden en moorden op onze mensen op de Westelijke Jordaanoever en het bezette Jeruzalem zal hen niet de veiligheid bieden waarnaar ze op zoek zijn, en ze zullen hen ook geen legitimiteit geven op ons land", aldus Hamas.


De moorden zullen de Palestijnen er niet van weerhouden de strijd tegen Israël voort te zetten, benadrukten de Popular Resistance Committees, een alliantie van verschillende gewapende groepen in de Gazastrook


"Onze mensen zullen hun strijd voortzetten totdat de bezetting is verslagen", dreigde de groep en riep op tot "een krachtig en kwalitatief antwoord op deze gruwelijke misdaad in elk deel van ons bezette land."


Een andere terroristische groepering in Gaza, de Palestijnse Mujahideen Beweging, zei dat “de moord op de verzetsstrijders in Jenin een zionistische misdaad is die niet zonder reactie zal gaan. Het bloed van de martelaren zal een brandstof blijven die de weerstand tegen deze criminele vijand vergroot.”


226 weergaven1 opmerking
bottom of page
israelnieuws