top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Majoor Bar Falah,30, is woensdagochtend vroeg door Palestijnen gedood


Majoor Bar Falah. Foto IDF-woordvoerderseenheid


De IDF-woordvoerder heeft meegedeeld dat majoor Bar Falah, plaatsvervangend commandant van het Nahal Reconnaissance Battalion, de IDF-officier is die woensdagochtend in alle vroegte werd gedood tijdens een vuurgevecht met Palestijnse terroristen naast de Gilboa (Jalame) Crossing nabij Judea en Samaria veiligheidsbarrière.

Majoor Bar Falah was 30 jaar en kwam uit de stad Netanya.

De IDF betuigt haar medeleven aan de familie en zal hen blijven steunen


Majoor Falah werd alom geprezen om zijn moed, zo zei premier Lapid op Twitter: “Een krijger in zijn hele wezen, hij vocht tegen terrorisme en leidde zijn strijders tot zijn laatste uur. De operationele activiteit waarbij hij werd gedood, heeft een grote terroristische aanslag verijdeld en vele levens gered', zei premier Yair Lapid.


"Er zijn geen woorden om zijn familie, partner en vrienden te troosten met dit grote verlies", zei Lapid.

Minister van Defensie Benny Gantz, schreef op Twitter: Ik wil mijn oprechte deelneming betuigen aan de familie, vrienden en ondergeschikten van majoor Bar Falah, sergeant GDSr Nahal, die bij een ontmoeting met terroristen bij de Jalma oversteekplaats is gevallen. De troepenmacht onder zijn bevel viel de terroristen aan en schakelde ze uit. De IDF en de veiligheidstroepen zullen blijven opereren in Samaria en overal waar terrorisme de kop opsteekt.

President Herzog regeerde met: De dood van majoor Bar Falah, zijn herinnering is zeer pijnlijk, plaatsvervangend commandant van het patrouillebataljon van de Nahal Brigade, die werd gedood bij een ontmoeting met Palestijnse terroristen in de buurt van Jenin. Bar ondanks zichzelf in de missie om de veiligheid van de burgers van Israël te beschermen en te handhaven. Mijn condoleances aan zijn familie, zijn partner en zijn dierbaren.

In het ouderlijk huis waar familieleden in shock bij elkaar kwamen, noemde Falahs oom Eli Hasson, hem een toegewijde soldaat.


"Hij was op een legerpost naar de VS gestuurd, maar ondanks de goede omstandigheden kwam hij terug naar het veld om deze functie op te nemen", vertelde Hasson aan de Walla nieuwssite.


"Hij zei tegen me: 'Ik zal mijn soldaten verdedigen met mijn lichaam', en dat is wat hij deed," zei hij.




















177 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page