top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Medewerkers kantoor premier melden dat er "een aanzienlijke hoeveelheid documenten werd versnipperd"


Kantoor premier van Israël. Foto Wikipedia Commons

Channel 12 nieuws melde zondagavond dat naaste medewerkers van voormalig premier Netanyahu beweren "dat een aanzienlijke hoeveelheid documenten werd vernietigd in de uren voor de machtsoverdracht aan Naftalie Bennett".


Volgens de medewerkers zijn de mensen die het dichtst bij de voormalig premier Benjamin Netanyahu stonden degenen die de versnippering hebben uitgevoerd".


De beveiligingsfunctionaris van het PMO zal een onderzoek naar de zaak beginnen en procureur-generaal Avichai Mandelblit zal ook bij het onderzoek worden betrokken, meldde Channel 12.


De krant Haaretz, die voor het eerst melding maakte van de vermeende versnippering, zei zondag dat het onderzoek een eerste onderzoek van de beschuldigingen zal zijn en geen officieel onderzoek.


De krant zei ook dat als dat nodig wordt geacht een formeel onderzoek kan worden geopend en dat het kan worden gehouden onder auspiciën van een externe instantie zoals het ministerie van Defensie of de Shin Bet-veiligheidsdienst.


Vorige week meldde Haaretz dat assistenten van de PMO enkele documenten hadden versnipperd die waren opgeslagen in kluizen in een binnenste heiligdom van het kantoor waar Netanyahu en andere topfunctionarissen bureaus hadden, in opdracht van de Likud-leider.


De vermeende daad vond plaats enkele uren voordat de Knesset stemde voor de installatie van een nieuwe regering onder leiding van Bennett, waardoor Netanyahu na 12 jaar uit de macht werd gezet.


In Israël zijn bij wet alle documenten met betrekking tot overheidswerk staatseigendom en moeten worden bewaard en gearchiveerd. Volgens het bericht werden slechts enkele van dergelijke documenten aan het personeel van Bennett overhandigd om te worden opgeborgen of indien nodig te worden gebruikt.
108 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page