israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Miss Universe kandidaten kleden zich in Jeruzalem in tweedehands kleding met een doel


Loco-burgemeester van Jeruzalem, Fleur Hassan-Nahoum, directeur toerisme van de Jerusalem Development Authority Ilanit Melchior, en Haboydem-stylist Stephanie Strauch, knielend, met Miss Universe-deelnemers in Jeruzalem's First Station, allemaal gekleed door tweedehands kledingwinkel Haboydem. Foto door Moran Samuelof via Israël 21C


Israël maakt zich op om op 12 december de Miss Universe 2021-competitie te organiseren, met speciale evenementen, gala's en rondleidingen door het land voor de deelnemers.


Een van de gebeurtenissen in de aanloop naar de wedstrijd was een speciale modeshow die werd gehouden door de deelnemers en Haboydem (The Attic) in Jeruzalem - een tweedehands kledingwinkel en een revalidatiecentrum voor vrouwen.


Voor het evenement, dat tijdens Chanoeka in Jeruzalem's First Station werd gehouden, waren de Miss Universe-deelnemers gekleed in kleding uit Haboydem, met als doel duurzame mode en bewustzijn van geestelijke gezondheid op de voorgrond te brengen.


Miss Turkije vond deze jurk bij Haboydem tweedehands winkel in Jeruzalem. Foto door Mistamarindi via ISRAEL21C


Haboydem biedt arbeidstrainingen aan voor mensen met een handicap, met name degenen die herstellen van problemen met geestelijke gezondheid. Elke werknemer heeft een persoonlijk revalidatieplan, ontworpen met de hulp van een ergotherapeut of maatschappelijk werker, en werkt in korte diensten.


Aan het einde van het traject krijgen medewerkers ondersteuning bij het zoeken naar een baan op de vrije markt. Dit omvat het omgaan met de druk van het sollicitatieproces, het integreren in een nieuwe baan en het behouden van een vaste baan.


"Haboydem gaat over het geven van een tweede kans [en het idee] dat oude kleding, net als onze medewerkers, een tweede kans kan krijgen", zegt general manager van Haboydem Eris Avihod tegen ISRAEL21C.


Last-minute make-up voor een Miss Universe deelnemer gekleed in tweedehands kleding van Haboydem. Foto door Mistamarindi via ISRAEL21C


Onder de deelnemers aan het speciale evenement was de plaatsvervangend burgemeester van Jeruzalem, Fleur Hassan-Nahoum, een fervent aanhanger van Haboydem.


"Ik ben heel blij dat we de afgevaardigden van Miss Universe het allerbeste van Jeruzalem kunnen laten zien", zei ze. "Ik beschouw Haboydem niet alleen als een van de juwelen in Jeruzalem's sociale-impact zakelijke scene, maar ook als een go-to-place voor mooie kleding en ben verheugd dat deze werelden samen zullen komen in de modeshow," voegde ze eraan toe.


Haboydem-stylist Stephanie Strauch zei dat veel klanten om ideologische redenen komen, "terwijl anderen onze werknemers komen ondersteunen en aanmoedigen tijdens hun revalidatie. Sommige zijn financieel gemotiveerd en andere houden van de spanning van een 'vondst'.”


De Miss Universe verkiezing vindt op 12 december plaats in Eilat en wordt live uitgezonden voor meer dan 600 miljoen kijkers in meer dan 170 landen.


68 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws