top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Onderzoekers Hebreeuwse Universiteit: "vijfde virus Covid-golf is er al"


Ter illustratie. Foto via Wix


Onderzoekers van de Hebreeuwse Universiteit die de regering adviseren over de coronaviruspandemie, hebben een rapport ingediend waarin ze stellen dat de vijfde COVID-19-golf van Israël is begonnen, en waarschuwen dat het land de uitbraak van de Omicron-variant zoveel mogelijk moet uitstellen om zich beter voor te bereiden voor de komst van deze nieuwe variant.


Het rapport dat donderdag werd ingediend, stelt dat het duidelijk is dat de besmettingscijfers stijgen en dat deze zich de afgelopen week, voor het eerst sinds de vierde golf, verspreidt over alle sectoren en alle leeftijdsgroepen", zeiden ze.


De onderzoekers merkten echter op dat ze niet zeker zijn van de oorzaak van de uitbraak, waarbij ze de Omicron variant niet per se als de mogelijk schuldige aanwezen, maar waarbij ze een aantal mogelijke redenen noemden, waaronder de Omicron variant, het verminderde niveau van immuniteit bij degenen die enkele maanden geleden de derde injectie kregen, een toename van infecties bij jonge gezinnen en een toename van in gevallen op school, meldt The Jerusalem Post.


De onderzoekers ondersteunden aanhoudende beperkingen op de toegang tot het land, omdat "de tijd die we besparen ons in staat zal stellen gegevens te verzamelen over de noodzaak van een vierde vaccinshot of een aan Omicron aangepast vaccin."


Het team van de Hebreeuwse Universiteit deed een aantal suggesties om de virusuitbraak in te dammen, in de eerste plaats om de verspreiding van de Omicron-variant in het land te vertragen door beperkingen op de toegang tot Israël te handhaven. Hetgeen inmiddels is gebeurd door de bestaande beperkingen voor buitenlandse bezoekers met 10 dagen te verlengen.


Ze riepen ook op tot inspanningen om de reproductiesnelheid van het virus te verlagen, momenteel 1,09 (het aantal mensen dat gemiddeld elke patiënt infecteert), zodat in het geval van een uitbraak veroorzaakt door Omicron de ziekenhuizen niet overbelast raken.


110 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page