top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Op dinsdag 5.755 nieuwe besmettingen in Israël, minder dan op maandag


Coronakabinet olv premier Bennett. Foto via GPO


Er werd een beetje opgelucht ademgehaald in Israël na het bekend worden van de besmettingscijfers op dinsdag die lager bleken te zijn dan de dag ervoor en uitkwamen op 5.755 nieuwe besmettingen. Ook het positiviteitspercentage liet een kleinde daling zien.


Na het testen van 142.027 personen bleek 4,59% positivief te testen, 5.755 personen, waardoor het aantal ectieve virus patiënten in Israël nu op 38.942 staat.


Van hen zitten er 65 in een quarantainehotel en liggen er 694 in de verschillende ziekenhuizen, waarvan 400 als ernstig worden aangemerkt, met 87 van hen in kritieke toestand waarvan er 62 aan de beademing zijn aangesloten.


Het dodental is met 21 gestegen en staat nu op 6.580.


Uitgaande van het feit dat iets meer dan 1% als ernstig ziek wordt aangemerkt kan dit worden gezien dat de vaccinaties hun werk doen, omdat het overgrote deel slechts licht klachten vertoond en vaak na een aantal dagen in thuis quarantaine weer is hersteld.


Vandaag zijn er nieuwe beperkingen ingegaan, waaronder quarantaine voor reizigers die uit een groot aantal landen terugkeren, waaronder Nederland.


Ook zal het coronakabinet vandaag bij elkaar komen om over de adviezen van de verschillende experts een besluit te nemen waaronder het gebruik van het Groene Paspoort voor bijna alles m.u.v. winkels en winkelcentra.

68 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page