israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Op weg naar 100.000 besmettingen per dag, gezondheidsexperts adviseren 4e vaccinatie


Covid afdeling Rambam ziekenhuis Haifa. Screenshot YouTube


Het lijkt erop dat Israël op weg is naar de voorspelde 100.000 besmettingen per dag, terwijl ondertussen het aantal ernstige patiënten in de ziekenhuizen blijft stijgen.


Uit de dinsdagochtend bekendgemaakte cijfers van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat er maandag 382.966 mensen op het Covid virus zijn getest, waarbij 83.613 besmet bleken een nieuw dagelijks record, een posiviteitpercentage van 21,83%.


Er zijn nu 580.369 actieve virus patiënten in het land, waarvan er 845 in ernstige toestand in het ziekenhuis zijn opgenomen, opnieuw meer dan op zondag, met 228 van hen in kritieke toestand waarvan 177 zijn aangesloten aan beademingsapparatuur.


Op maandag zijn er 40 mensen aan Covid-19 overleden waardoor het dodental is gestegen naar 8.487.


Het panel van gezondheidsexperts dat het kabinet adviseert over de bestrijding van de pandemie van het coronavirus, heeft dinsdag aanbevolen dat een 4e vaccin moet worden toegediend aan de bevolking ouder dan 18 jaar.


Het panel vertrouwde op onderzoeken die aantoonden dat de extra booster drie tot vijf keer meer bescherming biedt tegen ernstige ziekten door COVID, vergeleken met drie doses van de prik.


De uiteindelijke beslissing wordt genomen door het ministerie van Volksgezondheid Dir. Algemeen professor Nachman Ash.


Eerder had prof. Eran Segal voorspelt dat Israël in de loop van deze week een stabilisatie zal zien waarna een mogelijk daling zal worden ingezet. Hij maakte echter een voorbehoud vanwege de onvoorspelbaarheid van het virus.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x):

74 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws