top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Op zondag 6.467 nieuwe besmettingen, lager dan het gemiddelde van de afgelopen week


Mensen staan in Tel Aviv 's-nachts in de rij voor een derde vaccinatie. Screenshot Channel 12 News.


Uit de op maandagmorgen bekendgemaakte gegevens van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat er op zondag 6,467 nieuwe besmettingen in Israël zijn bijgekomen en dat het aantal ernstig zieken om middernacht met vijf was verminderd. Het aantal is lager dan het dagelijks gemiddelde van de afgelopen week.


Na het testen van 107.813 mensen bleken 6,467 van hen besmet te zijn met coronavirus, voornamelijk de Deltavariant. Dit is lager dan het gemiddelde van de afgelopen week waarbij het aantal dagelijkse besmettingen ruim boven de 7.000 per dag uitkwam.Het positiviteitsperentage kwam uit op 6,31%.


Er zijn nu 67.801 met het coronavirus besmette actieve patiuënten in het land waarvan er 144 in een quarantainehotel zitten en 1.142 in het ziekenhuis zijn opgenomen, waarvan er 670 als ernstig worden gedefenieerd, en 162 in kritieke toestand verkeren met 108 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Het dodental is behoorlijk gestegen en staat nu 6.830, het overgrote deel bleek niet te zijn gevaccineerd.


Inmiddels spreken experts zich duidelijk uit en zeggen dat het kantelpunt is bereikt en de komende dagen een gestage daling zal laten zien van het aantal neiuwe dagelijkse nieuwe besmettingen.

38 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page