top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opmerkingen premier Naftalie Bennett bij zijn vertrek uit Washington


Premier Bennett bij zijn vetrek uit Washington. Foto Avi Ohayon (GPO)


Bij zijn vertrek uit Washington maakte premier Naftalie Bennett een aantal opmerkingen aangaande zijn besprekingen met president Biden en andere hoge Amerikaanse politici en ministers.


"We vertrekken richting Israël na een succesvol bezoek aan Washington, met als hoogtepunt een ontmoeting met president Biden", zo begon Bennett zijn korte toespraak.


De bijeenkomst was zeer warm en zeer productief. President Biden en ik hebben een directe en persoonlijke band tussen ons gecreëerd die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen.""


"We hebben alle doelen die we voor het bezoek hadden gesteld hebben we bereikt en zelfs meer dan dat. We hebben met de Amerikanen overeenstemming bereikt over een gezamenlijke werkstrategie om de Iraanse race om kernwapens te bouwen te blokkeren. Daarnaast hebben we een belangrijke stap gezet in het uitrusten en opbouwen van de Israëlische strijdmacht."


"We hebben ook vooruitgang geboekt met een kwestie die veel Israëli's bezighoudt: de visumvrijstelling voor toegang tot de VS. Zoals u inmiddels hebt gehoord, heeft president Biden – voor de eerste keer – opdracht gegeven om vooruitgang te boeken en de zaak zo snel mogelijk af te ronden, waardoor Israëlis over een paar maanden zonder visum naar de Verigde Staten kunnen reizen.


Ik wil president Biden bedanken voor het zeer warme welkom en nu gaan we naar huis.


"Voor wat betreft Gaza, heeft de IDF afgelopen nacht doelen in Gaza aangevallen als reactie op het oplaten van de ballonnen met explosieven. Zoals ik al heb gezegd, zullen we in Gaza handelen in overeenstemming met onze belangen. Wat mij betreft was en blijft het adres Hamas."


347 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page