top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

PepsiCo kiest N-Drip om water te besparen en de gewasopbrengst te verhogen


Illustratie met dank aan PepsiCo


Lay's, Doritos, Cheetos, Gatorade, Pepsi-Cola en andere PepsiCo-merken zullen duurzamer worden betrokken met de introductie van door zwaartekracht aangedreven slimme irrigatiesystemen van het Israëlische bedrijf N-Drip op boerderijen die PepsiCo in 60 landen bevoorraden.


Als onderdeel van het pep+-programma (PepsiCo Positive) zullen N-Drip-systemen PepsiCo-leveranciers helpen de opbrengst te verbeteren, het water- en elektriciteitsverbruik te verminderen en de koolstofemissies te verminderen in vergelijking met verspillende irrigatie door overstromingen die de meeste van deze boeren momenteel gebruiken.


Het programma heeft tot doel de efficiëntie van het watergebruik tegen 2025 met 15 procent te verbeteren (ten opzichte van 2015) in gebieden met een hoog waterrisico, door regeneratieve landbouwpraktijken te verspreiden over 7 miljoen hectare landbouwgronden het versterken van het levensonderhoud van meer dan 250.000 mensen in de landbouwtoeleveringsketen van PepsiCo."Tot op heden hebben we de technologie van N-Drip geïmplementeerd bij boeren in India, Vietnam en de VS, en zagen we verbeterde gewasopbrengsten, verminderd gebruik van kunstmest en 50% minder waterverbruik in vergelijking met irrigatie door overstromingen", zegt Rob Meyers, VP, Duurzame landbouw, PepsiCo, tegen ISTRAEL21C.


"We zijn verheugd om onze samenwerking verder te laten groeien door de technologie van N-Drip op te schalen om een ​​nog grotere impact te hebben op onze agrarische voetafdruk", zei Meyers, eraan toevoegend dat het doel is om tegen 2025 10.000 hectare (25.000 acres) te bereiken.


Momenteel zakendoend in 17 landen, de drie belangrijkste zakelijke hubs van het in Kfar Saba gevestigde N-Drip zijn Australië, India en het zuidwesten van de Verenigde Staten; het heeft een Amerikaans hoofdkantoor in Arizona.


De oprichter en voorzitter van N-Drip, prof.dr. Uri Shani, stond voorheen aan het hoofd van de Israel Water Authority en werd gemotiveerd door de noodzaak om nauwkeurige irrigatie betaalbaar te maken zonder de noodzaak van externe energie of filtratie.


"Aangezien PepsiCo gewassen betrekt van boerderijen van alle soorten en maten, stelt de gepatenteerde technologie van N-Drip ons partnerschap in staat om nauwkeurige irrigatie toegankelijk te maken voor alle soorten boeren, van mensen met enorme boerderijen tot die met percelen van één hectare," zei N-Drip CEO Eran Pollak.27 weergaven0 opmerkingen
bottom of page