top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 20 december, 21.15 uur

Screenshot YouTube


Goedeavond,


De IDF-troepen intensiveren de strijd en breiden onze operaties uit naar Daraj Tuffah bij Shejaiya. Dit voltooit onze betrokkenheid bij Jabalya, Beit Hanoun, Shejaiya, Daraj Tuffah – die allemaal dicht bij gemeenschappen in de buurt van de Gazastrook liggen, waaronder Nir Am, Kfar Aza en Meflasim.


Wij streven ernaar de veiligheid van de grenzen opnieuw te definiëren in onze strijd tegen het terrorisme in deze gebieden. Wij zorgen voor een andere veiligheidssituatie waardoor de bewoners kunnen terugkeren als het zover is.


Vandaag hebben we onthuld dat IDF-troepen opereren in de elite Hamas-wijk in het centrum van Gaza-stad. Dit gebied is geconcentreerd met de politieke en militaire leiderschapsinstellingen van Hamas. Deze ruimte diende als dekking voor honderden terroristische infrastructuren ingebed in civiele gebouwen. Met behulp van inlichtingen hebben onze grondtroepen een ingewikkeld netwerk van ondergrondse infrastructuur blootgelegd dat wordt gebruikt door de Hamas-leiders – Haniyeh, Deif en Yahya Sinwar, die deze infrastructuur allemaal gebruikten, zowel in routinematige als in noodsituaties, ook aan het begin van de oorlog op 7 oktober. , toen zij van daaruit hun operaties uitvoerden.


Vanuit deze infrastructuur zouden ze zich over de Gazastrook kunnen verplaatsen en inzetten, vanuit het hart van Gaza-stad, de elitewijk, ze zouden naar het Shifa-ziekenhuis kunnen gaan en daar met een ambulance-‘taxi’ uitstappen om naar het zuiden te reizen en terug te keren naar het Shifa-ziekenhuis, waar ze het netwerk zouden betreden. om naar het zuiden, noorden te gaan en omhoog te gaan naar het Rantisi Hospital-gebied. Onze intocht in Shifa verontrustte de leiders van Hamas, niet omdat ze zich daar verborgen hielden, maar omdat de infrastructuur door de commandanten van het Hamas-bataljon werd gebruikt om de gevechten in Gaza-stad te beheersen. Deze infrastructuur stelde Hamas-commandanten in staat operaties uit te voeren tegen de IDF op brigade- en bataljonsniveau. Toen Hamas de controle over deze infrastructuur verloor, raakten ze verzwakt, wat leidde tot de nederlaag van de bataljons in dit gebied. Onze plicht om deze infrastructuur te ontmantelen reikt verder dan het heden; het is bedoeld om het bestaan ​​van een dergelijke terroristische infrastructuur in de toekomst te voorkomen, waardoor het vermogen van terroristen om dergelijke aanvallen tegen ons te bestrijden, te plannen en uit te voeren wordt geëlimineerd.


Binnen deze infrastructuur vonden we ook wapens en inlichtingenmateriaal waarmee we operationele planning konden uitvoeren en de plannen en locaties van Hamas konden begrijpen. Dit wordt nu weerspiegeld in de doelen en grondoperaties van de IDF. Dit is het einde van onze onthulling van de ondergrondse terroristenstad van Hamas in de noordelijke Gazastrook; we zullen het neutraliseren en al zijn infrastructuren op hun strategische locaties vernietigen. We zullen deze operatie ook in de zuidelijke Strip voortzetten.

We zullen de ondergrondse schuilplaatsen van elite Hamas-functionarissen in het Khan Yunis-gebied bereiken. We hebben onlangs nog een brigade en meer technische uitrusting toegevoegd om de ondergrondse infrastructuur van elite Hamas-functionarissen in Khan Yunis te boren, te lokaliseren en te bestrijden. Dit is een complexe operatie; het kost tijd om de veiligheid van onze strijdkrachten te garanderen, wat vereist dat we voorzichtig zijn als we ondergronds opereren, en omdat het vernietigingsproces tijd kost. Wij zijn vastbesloten dit te blijven doen zolang als nodig is. De grondoperatie zal doorgaan, en de luchtaanvallen zullen doorgaan in alle gebieden die ik noemde en in de hele Gazastrook. We vielen ook aan in Rafah, waar we commandanten aanvielen, en we zullen de Hamas-leiders en functionarissen overal in de Gazastrook blijven achtervolgen.


Vandaag hebben we verdere bevindingen gepubliceerd uit het onderzoek naar het incident waarbij de gijzelaars, Yotam, Samer en Alon, per ongeluk om het leven kwamen. Gisteren hebben we Go-Pro-camerabeelden gevonden van een K-9-hond, die de stemmen van de drie ontvoerders opnam vijf dagen voordat ze werden vermoord. Dit gebeurde tijdens een gevecht waarbij de strijdkrachten van de Golani Brigade met gevechten te maken kregen in een gebouwd complex. Tijdens deze ontmoeting kwam de hond als eerste binnen om het gebied vrij te maken. De terroristen schoten op de hond en vanaf dat moment hoorden we stemmen die, na analyse van de beelden, herkend werden als de stemmen van de gijzelaars, alle drie volledig vocaal. We hebben begrepen dat ze zich in dat gebouw bevonden, ongeveer een kilometer verwijderd van de plaats waar dat incident plaatsvond, waar we de drie ontvoerden verloren.


Na een eerste onderzoek van de beelden concluderen we dat de terroristen die de gijzelaars vasthielden tijdens die ontmoeting werden geëlimineerd, waardoor de gijzelaars, zo lijkt het, konden ontsnappen. Van daaruit begonnen ze aan een heroïsche ontsnappingsreis tot aan die vreselijke tragedie, waar we ons in het onderzoek op concentreerden. Gisteren presenteerde de bevelvoerend officier van het Zuidelijk Commando het onderzoek aan de chef van de generale staf, die opdracht gaf het onderzoek af te ronden in het licht van de nieuwe bevindingen die aan het licht kwamen. Het zal de komende dagen worden samengevat en vervolgens aan de families worden gepresenteerd, samen met al het materiaal en beeldmateriaal. We zullen alles aan de families presenteren; we zijn deze families de waarheid en een volledige presentatie van het onderzoek verschuldigd, en dat is wat er zal gebeuren.


We zullen pas beslissen welke informatie we met het publiek en de media zullen delen nadat de families de gelegenheid hebben gehad om deze te bekijken en nadat zij en de gevallenen onze respectvolle erkenning van het incident hebben ontvangen. Het is onze verantwoordelijkheid om de lessen van de gebeurtenis te leren en er alles aan te doen om te voorkomen dat een dergelijk incident zich herhaalt en om operationele kansen te creëren in de lopende grondoperatie die zal leiden tot de redding van gijzelaars. De terugkeer van gijzelaars is een van de doelstellingen van de oorlog; de IDF investeert speciale troepen en inlichtingen in het lokaliseren ervan. Het is een topprioriteit; de strijdkrachten in het veld worden nu getraind in het zoeken naar gijzelaars. Wij zullen al het mogelijke blijven doen om de gijzelaars die in Gaza worden vastgehouden terug te sturen. Wij omarmen de families van de gijzelaars en blijven hen steunen.


In het noorden hebben we de hele dag vanuit de lucht en vanaf het land een reeks Hezbollah-doelen in Libanon aangevallen als reactie op lanceringen richting ons grondgebied. Ons beleid blijft duidelijk: we reageren op elke dreiging aan de grens, we ontkennen de capaciteiten van Hezbollah op Libanees grondgebied, vooral aan de grens.


Zuid-Libanon is nu een gevechtszone en dat zal zo blijven zolang Hezbollah daar opereert en van binnenuit aanvalt, zoals het momenteel doet. Wij tolereren geen enkele bedreiging voor de veiligheid van onze burgers. Sinds het begin van de oorlog heeft Hezbollah de staat Libanon, en vooral de inwoners van Zuid-Libanon, op een gevaarlijke helling gesleept. We zullen doorgaan met aanvallen en elimineren zoals we gisteren Hezbollah-terroristen ter plaatse hebben geëlimineerd; we zullen ze blijven aanvallen en elimineren zolang ze ons aanvallen en aanvallen. Wij zullen niet toestaan ​​dat ze dichtbij onze grenzen blijven. De chef van de generale staf heeft vandaag een rondreis langs de Libanese grens gemaakt en een ontmoeting gehad met de reservesoldaten. Onze dierbare reservisten vechten dag in dag uit aan alle grenzen, en hun uitgebreide mobilisatie verdient de waardering van de hele staat Israël. We werken aan het creëren van oplossingen voor extra hulp aan de reservisten en welverdiende compensatie voor hun essentiële acties in de strijd; we ontmoeten ze, kennen hun behoeften en praten met hun families.


Vandaag nemen soldaten van de Parachutistenbrigade, die moed en kracht hebben getoond tijdens weken van hevige gevechten in Gaza, een welverdiende pauze. Ze kwamen vanavond aan in de Stad van de Trainingsbases om hun persoonlijke uitrusting en gevechtsuitrusting te vernieuwen, zich te herenigen met hun ouders en nieuwe krachten op te doen om de strijd voort te zetten. Dit gefaseerde proces zal indien nodig worden herhaald met verschillende strijdkrachten, waardoor de voortdurende vertrekken van onze troepen in de Gazastrook worden verzekerd.


292 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page