top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Bennett en minister Horowitz "geen sluiting vliegveld wel nieuwe beperkingen"


Premier Bennett tijdens de wekelijkse kabinetsvergadering op 19 juli 2021. Foto Amos Ben-Gershom (GPO)


Nog geen dag nadat ambtenaren van zijn ministerie, waaronder de direkteur professor Nachman Ash hadden gezegd dat het vliegveld zou moeten worden gesloten, zei minister van Volksgezondheid tijdens de wekelijkse kabinetsvergadering "dat daar geen sprake van zal zijn, en dat ook lockdowns voorlopig niet ter sprake zullen komen.


Mediaberichten gaven zondag aan dat de regering overweegt om het reizen naar het buitenland te gaan verbieden om de toegang van coronavirusvarianten tot het land te blokkeren. Vooral de Delta-mutatie is verantwoordelijk voor een recente heropleving van infecties, waardoor ambtenaren gedwongen werden nieuwe beperkingen op te leggen om de golf te beteugelen.


Al eerder werd bekend dat onder medische experts weerstand heerst tegen het idee om de luchthaven te sluiten. Zo zei Galia Rahav, directeur van de afdeling infectieziekten van het Sheba Medical Center, en bijna dagelijks wel te zien in het tv journaal, dat het niet nodig is om reizigers ervan te weerhouden het land te verlaten


Maar ze adviseerde om niet te reizen naar landen met hoge infectiepercentages en drong er op aan dat reizigers bij aankomst getest moeten worden op het virus.


Premier Bennett ging tijdens de kabinetsvergadering in op de kwestie van de niet-gevaccineerden in Israël en zei: "Er zijn momenteel meer dan een miljoen Israëli's die zich kunnen laten vaccineren en dat nog niet hebben gedaan. Degenen die zich niet laten vaccineren, brengen zichzelf, hun familie en hun vrienden in gevaar, brengen het levensonderhoud in gevaar van hun omgeving en zullen er schuldig aan zijn als schooljaar niet wordt geopend. Hij voegde eraan toe dat er genoeg vaccins zijn voor iedereen. Ga vandaag nog, het is je burgerplicht. Dit is hoe we onszelf zullen beschermen".


"Het vaccin is aanzienlijk effectief in het verminderen van infectie en in het verlichten van de ziekte voor degenen die nog steeds geïnfecteerd raken, maar het vaccin alleen is niet genoeg," aldus Bennett, die eraan toevoegde "dat het dragen van maskers in combinatie met het vaccin de Delta variant kunnen verslaan".


"Vanaf woensdag is het bijwonen van evenementen, bruiloften en bar mitswa alleen mogelijk voor mensen die zijn ingeënt, voor degenen die zijn hersteld en voor degenen die een bevestiging van een negatieve coronavirus-test meebrengen. Dit is een vereiste, geen aanbeveling. Handhaaf quarantaine - dit is een vereiste, geen aanbeveling. Niet gevaccineerden moeten een negatieve test laten zien die niet ouder mag zijn dan 72 uur, "aldus Bennett.


Verder drong Bennett er op aan een oogje te houden op de oudere burgers onder ons, die in hun huizen zijn, zij bevinden zich weer in een kwetsbare situatie, dus let op hen. Let op opa en oma. Dit is een vereiste, geen aanbeveling.

95 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page