top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Naftali Bennett bezoekt het hoofdkwartier van de ISA Samaria-brigade


Premier Naftali Bennett krijgt uitleg van Maj.-Gen. Yehuda Fox. Foto Haim Zach


Premier Naftali Bennett bezocht vandaag het hoofdkwartier van de Israëlische veiligheidsdienst (ISA) Samaria Brigade samen met ISA-directeur Ronen Bar en IDF Central Command CO Maj.-Gen. Yehuda Fox.


De premier hield een evaluatie van de situatie met deelname van commandanten van de ISA Samaria Brigade, waarvan hij afgelopen weekend een inlichtingenbriefing ontving over de operatie om de terroristische cel in Jenin te verhinderen aanslagen te plegen en besprak de situatie in het gebied.


Premier Bennett bezocht vervolgens het voorwaartse commandocentrum voor terrorismebestrijding van ISA Samaria en observeerde de bewakings- en verzamelactiviteiten die de brigade dienen bij het opvolgen van waarschuwingen met betrekking tot toekomstige terroristische aanslagen.


Prime Minister Bennett zei tegen de verzamelende pers: “In het weekend hebben de strijdkrachten van de ISA en de Israëlische Nationale Antiterreureenheid, samen met de IDF, een terroristische aanslag verijdeld die zou worden uitgevoerd.


Net als deze verijdelde aanslag hebben de terroristen allerlei ideeën; daarom zijn we zeer alert, zowel de ISA als de Israëlische politie, om elk fragment van een idee of plan voor een aanval te identificeren en op tijd te verijdelen.


Ook hier, langs de naadlijn, toont de IDF maximale aanwezigheid op honderden punten waar er doorbraken zijn, en ons doel is om deze golf te breken.


We gaan nu een periode van 'alert routine' in, waarin we willen dat de burgers van Israël weer aan de routine terugkeren en de veiligheidstroepen maximaal alert zullen zijn. Dit is geen inspanning van een enkele operatie, maar van honderden continue operaties. Samen zullen we ons inspannen om deze golf te doorbreken."

78 weergaven0 opmerkingen

Hozzászólások


bottom of page