top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Yair Lapid geeft commentaar op de actie van de veiligheidstroepen in Nablus


Commandant van de Samaria Regional Brigade Roy Zweig die de leiding had over de actie van vanmorgen. Foto IDF-woordvoerderseenheid.


Premier Yair Lapid was lovend over het optreden van de veiligheidstroepen – ISA, IDF en de Israel National Counter-Terrorism Unit – in Nablus, dinsdagochtend, waarbij een gezochte terrorist is omgekomen


“Het neutraliseren van de terrorist Ibrahim Al-Nabulsi is een volgende stap in onze compromisloze strijd tegen het terrorisme. Ik prijs het gezamenlijke optreden van de veiligheidsorganisaties – ISA, IDF en de Israel National Counter-Terrorism (INCT) Unit van de Israëlische politie – die heeft geleid tot een zeer succesvolle nauwkeurige actie zonder slachtoffers. Ik spreek mijn waardering uit voor de troepen ter plaatse die hun leven wijden aan de veiligheid van de staat Israël.


De ISA heeft opnieuw zijn superioriteit op het gebied van inlichtingen tegen de terroristische organisaties bewezen. Ik wil de mannen en vrouwen van de ISA bedanken die aan de operatie hebben deelgenomen voor hun durf, creativiteit en vastberadenheid om terroristen te vinden en te slaan op plaatsen waarvan ze ten onrechte aannemen dat ze een veilige haven voor hen zullen zijn.


Tijdens de operatie kwam de INCT Canine Unit-hond Zili om het leven. Zili – geliefd en professioneel – was lid van de eenheid. De eenheid - soldaten en hondengeleiders - zal hem missen; hij had hen herhaaldelijk vergezeld op operaties."

Zili, 9, van de politie-eenheid voor terrorismebestrijding Yamam, die vanmorgen is gedood. Foto Politie Israël


Ik heb zojuist gesproken met de commandant van de Israel National Counter-Terrorism, Assistant Commissioner H, Head of ISA Operations N en the Head of IDF Central Command, Maj.-Gen. Yehuda Fox en sprak mijn waardering uit voor hen en hun mensen in het veld. We weten op wie we kunnen rekenen. Onze mensen zijn de beste en verdienen alle lof. Zorg goed voor jezelf. Keer veilig terug naar je familie.84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page