israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog en zijn vrouw feestelijk in de VAE ontvangen


President Herzog en zijn vrouw worden verwelkomd door de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van de Verenigde Arabische Emiraten, sjeik Abdullah bin Zayed Al Nahyan. Foto Amos Ben-Gershom / GPO


President Isaac Herzog en First Lady Michal Herzog zijn vanmorgen geland in Abu Dhabi, wat het begin is van een historisch presidentieel bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten, op uitnodiging van kroonprins sjeik Mohammed bin Zayed al-Nahyan, het eerste bezoek ooit van een Israëlische president aan de Golfstaten.


Ze werden bij hun aankomst Abu Dhabi verwelkomd door de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van de Verenigde Arabische Emiraten, sjeik Abdullah bin Zayed Al Nahyan.Hij zal naar verwachting later op zondag Bin Zayed ontmoeten voor bespreking, evenals de premier van het land, de minister van defensie, de heerser van Dubai, vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap en andere functionarissen.


President Isaac Herzog en zijn vrouw Michal na de begroeting door de minister van Buitenlandse Zaken van de VAE, Abdullah bin Zayed Al Nahyan. Foto Amos Ben-Gershom/GPO


President Herzog zal ook "Israel Day" inluiden op de enorme Expo 2020-tentoonstelling in Dubai, en zal naar verwachting oproepen tot uitbreiding van de kring van landen die de Abraham-akkoorden hebben ondertekend en partijen bij economische joint ventures.


Op weg naar de Verenigde Arabische Emiraten vloog het vliegtuig van de president over Saoedi-Arabië. De piloot vertelde passagiers over de tannoy: “We zijn nu recht boven Saoedi-Arabië. We schrijven geschiedenis! We zullen spoedig over de hoofdstad vliegen.”


De president ging de cockpit binnen, keek uit over het Saoedische landschap en zei: "Dit is ongetwijfeld een heel ontroerend moment."


President Herzog in de cockpit tijdens de vlucht over Saudi-Arabië. Screenshot video GPO


De president sprak zijn bewondering uit voor het indrukwekkende pad van de VAE en zei: “Ik begin aan het eerste bezoek van een president van de staat Israël aan de Verenigde Arabische Emiraten. We waren verheugd en diep ontroerd door het warme welkom in Abu Dhabi door de minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Arabische Emiraten.”


59 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws