israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Isaac Herzog ontmoet leiders van de Britse Joodse gemeenschap


President Herzog met Brits Joodse leiders. Foto Koby Gideon (GPO)


President Isaac Herzog en First Lady Michal Herzog ontmoetten vanmorgen leiders van de Brits-Joodse gemeenschap in Londen als onderdeel van hun officiële staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk.


De president nam nota van de sterke banden tussen het Britse en het Israëlische jodendom en merkte op dat Eliyahu Kay, die op zondagochtend in Jeruzalem door een Hamas-terrorist werd vermoord, de kleinzoon was van rabbijn Shlomo en Rebbetzin Lynndy Levin van de South Hampstead Synagogue in Londen.


De president prees de Brits-Joodse gemeenschap en zei: “Michal en ik hebben de kwestie van de betrekkingen tussen de staat Israël en het wereldjodendom als een toppunt op onze prioriteitenlijst geplaatst, en we zijn van plan veel tijd en moeite te investeren om ervoor te zorgen dat alle Joden, waar ze ook zijn, wat hun denominatie ook is, waar ze ook in geloven of niet in geloven, zich thuis voelen in de staat Israël. We willen de Brits-Joodse gemeenschap vertellen dat je een centrale pijler gaat worden in deze activiteit omdat je een voorbeeldige gemeenschap bent.”


President Herzog tijdens zijn toespraak. Foto Koby Gideon (GPO)


Onder de vertegenwoordigde organisaties waren de Raad van Afgevaardigden van Britse Joden, de Joodse Leiderschapsraad, de Unie van Joodse Studenten en UJIA. Ook aanwezig waren de Israëlische ambassadeur in het VK Tzipi Hotovely en de directeur-generaal van het Joods Agentschap Amira Ahronoviz.
29 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws