israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Prijs van $ 2 miljoen gelanceerd om klimaatverandering tegen te gaan


Nieuwe Climate Solutions Prize zal Israël positioneren als een hub voor klimaattechnologie-innovatie. Foto door Markus Spiske op Unsplash


Israëlische oplossingen voor de wereldwijde klimaatcrisis krijgen een duwtje in de rug van een groot aantal Israëlische en Joodse organisaties die een prijs van $ 2 miljoen hebben aangekondigd om onderzoekers en startups te helpen hun innovaties op de markt te brengen.


JNF Canada, Start-Up Nation Central, KKL-JNF en het Peres Centre for Peace and Innovation lanceerden op 1 maart de Climate Solutions Prize om de ontwikkeling van blauw-witte technologieën aan te moedigen om de klimaatverandering te bestrijden en Israël te positioneren als een hub voor klimaat technologische innovatie, aldus ISRAEL21C.


Israël heeft al meer dan 700 technologiebedrijven die oplossingen ontwikkelen voor klimaatuitdagingen, waaronder duurzame voedselsystemen, circulaire economie, schone energie, energie-efficiëntie en -opslag, duurzame mobiliteit, duurzame productie, natuurbescherming en nog veel meer. Drie Israëlische bedrijven hebben onlangs de Cleantech Global Top 100-lijst gehaald.


De prijs omvat twee sporen, een voor wetenschappers en onderzoekers en een voor startende bedrijven. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens een Climate Innovation Festival dat in oktober 2022 in Israël zal worden gehouden.


“Klimaatverandering is de grootste uitdaging van onze tijd. Als de temperaturen blijven stijgen, loopt alles waar we zo hard aan hebben gewerkt, gevaar door toenemende overstromingen, bosbranden en droogte', zegt Jeff Hart, uitvoerend voorzitter van de Climate Solutions Prize.


“Als Joodse mensen die zich inzetten voor tikkun olam – het repareren van de wereld – hebben we de Climate Solutions Prize in het leven geroepen om Israël, bekend als de Start-Up Nation, te stimuleren om baanbrekende oplossingen te ontwikkelen om de klimaatcrisis op te lossen en er zelfs een kans van te maken. ”


Tijdens de prijsuitreiking via video zei de Israëlische president Isaac Herzog: "Deze prijs wekt de beroemde Israëlische creativiteit en nieuwsgierigheid op die ons tot een startup-natie hebben gemaakt en ons dwingt om deze reputatie waar te maken."


Emily Levy-Shochat, vicevoorzitter van KKL-JNF, voegde toe: "De toewijding van KKL-JNF aan de Climate Solutions Prize is een blijk van vertrouwen in het vermogen van Israëlisch onderzoek om technologische doorbraken te bewerkstelligen in de wereldwijde strijd tegen klimaatverandering".

24 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws