israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Sonovia gaat samenwerken met Italiaans bedrijf om verven van denim milieuvriendelijk te maken


Foto door Ricardo Gomez Angel op Unsplash


Het Israëlische bedrijf Sonovia, dat is gespecialiseerd in milieuvriendelijke ultrasone textieltechnologie, werkt samen met de Italiaanse denimfabrikant PureDenim om het verven van indigo te transformeren.


De nieuwe disruptieve technologie heeft tot doel het intensieve gebruik van water en energie te verminderen en de duurzaamheid van de kleurstoffen in de wereldwijde denimindustrie te verbeteren, een markt die naar verwachting in 2026 $ 76,1 miljard zal bereiken, aldus ISRAEL21C.


"Het concept om gebruik te maken van Sonovia's technologie bij het verven van indigo's kan een ware revolutie teweegbrengen in deze industrie, wat leidt tot een aanzienlijke vermindering van het verbruik van chemicaliën, water en energie, en tot een ongelooflijk positieve verandering in de richting van milieuvriendelijke, duurzame productie", aldus Gigi Caccia, oprichter en CEO van PureDenim.


De overeenkomst vertegenwoordigt de toetreding van Sonovia tot de verfindustrie. De antimicrobiële ultrasone stofafwerkingen van het bedrijf worden gecommercialiseerd in producten, waaronder Sonomask, een gezichtsmasker dat populair werd tijdens de pandemie.


Roy Hirsch, CBO van het in Ramat Gan gevestigde Sonovia, zei dat de samenwerking met PureDenim zal beginnen met een technologische levensvatbaarheidsfase die medio dit jaar zal worden voltooid, gevolgd door pre-productie-ontwikkeling en integratie van de technologie in PureDenim's productielijn.


"Onze technologie kan belangrijke oplossingen bieden voor inherente uitdagingen in de indigo-verfindustrie" door verouderde verf- en afwerkingspraktijken die enorme vervuiling veroorzaken, te elimineren, zei Hirsch.


Sonovia is alumnus van de accelerator Fashion for Good en maakte een succesvolle beursgang op de Tel-Aviv Stock Exchange in december 2020.



































38 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws