top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Studenten van acht joodse en Arabische scholen bouwden drie jaar lang satellieten


Studenten van Givat Shmuel die een satelliet in elkaar zetten als onderdeel van het TEVEL-programma. Foto met dank aan Israel Space Agency via ISRAEL21C


Middelbare scholieren uit acht Israëlische steden kwamen op 13 januari in Herzliya bijeen voor een lanceringsfeest en keken naar een live feed van satellieten die ze hadden gebouwd aan boord van SpaceX'S Falcon 9-transporter vanaf Cape Canaveral in Florida.


Het TEVEL-programma - tevel betekent universum in het Hebreeuws en is ook een acroniem voor "Students Build Satellites" - werd uitgevoerd in samenwerking met de Israel Space Agency en het ministerie van Wetenschap en Technologie, aldus ISRAEL21C.


Drie jaar lang werden de satellieten gebouwd door studenten van Joodse en Arabische scholen in de steden Sha'ar Hanegev, Givat Shmuel, Kiryat Ata, Ma'aleh Adumim, Nazareth, Ofakim, Taybe en Yeruham.


"Dit was een historisch moment voor mij, een moment van trots, niet alleen voor mij maar voor de staat Israël", vertelde de Arabische student Mahmoud Haj-Yahya van Taibe aan Diplomacy.co.il . "Ik bedank de Israel Space Agency, de gemeente Taibe, mijn school, mijn leraren en instructeurs en iedereen die ons heeft geholpen en laat ons het proberen en deel uitmaken van het TEVEL-project."


Een Falcon 9-transporter vertrekt met 10 Israëlische micro- en nano satellieten aan boord, waarvan acht gebouwd door middelbare scholieren. Foto door Silvia G. Golan via ISRAEL21C


De door studenten gemaakte satellieten voegden zich bij twee andere die aan boord van de raket van de Ariel University werden gestuurd en zullen worden gebruikt om een ​​reeks experimenten in de ruimte uit te voeren, gecoördineerd door de Universiteit van Tel Aviv. De studenten blijven de gegevens ontvangen en monitoren die door hun satellieten worden verzonden.


TAU zelf heeft onlangs een satelliet ter grootte van een schoenendoos naar het internationale ruimtestation ISS gelanceerd met daarin de COTS-capsule - een nieuwe stralings detecterende en beschermende kamer waarin elektronische systemen in de ruimte kunnen ontsnappen aan de gevaarlijke effecten van kosmische straling.


De COTS-Capsule, met dank aan de Universiteit van Tel Aviv


De COTS-capsule zal worden getest voordat hij wordt opgenomen in experimenten op de Rakia missie van de Ramon Foundation en de Israel Space Agency.


78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page