top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Tu B'Shvat boomplantceremonie in Neve Yaakov, vlakbij de plaats van de terroristische aanslag


Premier Netanyahu bij de nabestaanden. Foto Amos Ben-Gershom


Premier Benjamin Netanyahu en de burgemeester van Jeruzalem, Moshe Lion, hebben maandagochtend een olijfboom geplant ter ere van Tu B'Shvat , in de wijk Neve Yaakov in Jeruzalem, vlakbij de plaats van de recente terroristische aanslag.


De families van degenen die zijn vermoord, evenals politieagenten, medici, paramedici en ZAKA-personeel die op de plaats van de aanval waren, waren uitgenodigd bij de ceremonie.

Foto Amos Ben-Gershom


Premier Netanyahu: "Beste nabestaanden, ik ken de pijn die jullie doormaken, ons hart is bij jullie, het hart van het hele volk.

Deze boom is de boom des levens. Zij komen om dood te zaaien en wij planten leven. Enkele dagen geleden hebben ze zeven van onze dierbaren vermoord en hier zijn we, een paar dagen later, onze wortels in ons land aan het verdiepen.

We weten dat de juiste reactie op terrorisme is om het aan te pakken en onze wortels in de grond van ons vaderland te verdiepen. We slaan toe op terrorisme. Een dag later probeerde een moorddadige bende nog een moord te plegen in een restaurant op Almog Junction, om tientallen Israëlische burgers te vermoorden en - wonderbaarlijk genoeg - faalden ze. Vandaag hebben IDF-soldaten, samen met de ISA, vijf van deze terroristen uitgeschakeld, twee van wie probeerde de aanval bij Almog Junction uit te voeren.

Het juiste antwoord op terrorisme is om het te bestrijden en diep in ons vaderland te wortelen. Dit is wat we vandaag doen hier in Neve Yaakov. Dit doen we door het hele land. We stoppen niet met planten maar gaan gestaag door.

Foto Amos Ben-Gershom


Gisteren, aan de vooravond van Tu B'Shvat, hebben we nog een boom geplant, in de gemeenschap van Hanun in het gebied grenzend aan de Gazastrook. Dit is ons antwoord en zo gaan we door.

Ik omhels jullie, lieve families. We zullen samen overwinnen. De herinnering aan uw dierbaren zal altijd bij u zijn, voor altijd, en ook bij ons; het juiste antwoord voor de staat Israël is echter om de gehechtheid van het volk Israël hier in ons land te verdiepen.

Dat hun herinneringen zijn gezegend."

49 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page