israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Uri Buri en Efendi Hotel door TripAdvisor uitgeroepen tot 'Best of the Best'


Israëlische restaurateur Uri Jeremias buiten zijn wereldberoemde visrestaurant 'Uri Buri' in de oude stad van Akko, Noord-Israël. Foto door Nati Shohat/FLASH90 via ISRAEL21C


We weten al lang dat het visrestaurant Uri Buri en het Efendi Hotel beiden in Acre (Akko) een must zijn op elke fijnproevers- of reizigerslijst, en nu lijkt het erop dat de rest van de wereld dat ook doet, de twee restaurants zijn onlangs op de topposities vanTripAdvisor's Travellers' Choice beland van de beste reaturants.

Screenshot Instagram


De twee etablissementen zijn eigendom van Uri Jeremias, die bezoekers van de gemengde Arabisch-Israëlische stad al tientallen jaren zijn kenmerkende vis- en zeevruchtengerechten serveert en, meer recentelijk, hen een verblijf aanbiedt in een prachtig gerenoveerd luxe hotel.

Efendi hotel. Foto Efendi hotel website


Zowel het restaurant als het hotel haalden dit voorjaar de krantenkoppen om minder feestelijke redenen toen ze in brand werden gestoken tijdens de golf van geweld die Israël trof tijdens de laatste militaire ronde met Hamas in Gaza.


Jeremias heeft sindsdien gezworen om te herbouwen wat werd verwoest en te blijven dienen als een model van coëxistentie in de stad, zei hij tegen ISRAEL21C.


Interieur van Uri Buri in Akko voor de brand. Foto door Sarit Goffen via ISRAEL21C


Het Efendi Hotel kwam op nummer 1 in de categorie Top 10 kleine hotels - Midden-Oosten, met TripAdvisor-aanbevelingen die opmerkten dat het "perfecte weekendje weg" "je het gevoel geeft dat je Ottomaanse royalty's zijn."


Het beschikt over 12 kamers met uitzicht op de zee of de oude stad, evenals een authentieke 400 jaar oude Ottomaanse hamam en een wijnbar in een kruisvaarderskelder. Israëlische hotels haalden de top vijf van de lijst: Na Efendi waren Gordonia Private Hotel in Ma'aleh Hamisha, Rothschild 71 in Tel Aviv, Cnaan Village Boutique Hotel & Spa op de Golanhoogten en The Rothschild in Tel Aviv.


Uri Buri werd 19e in de categorie "Best Fine Dining Restaurants - World". TripAdvisor raadde zijn "geweldige zeevruchten met slimme en smakelijke combinaties" aan en drong er bij bezoekers op aan "het degustatiemenu te krijgen en gewoon te genieten van de gerechten zoals ze komen".


De Best of the Best- lijst is samengesteld uit de aanbevelingen van reizigers die hun favoriete locatie op het populaire online reisbureau hebben genoemd, en omvat een scala aan categorieën, waaronder nationale parken, dingen om te doen, stranden en opkomende bestemmingen.

112 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws