top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vader van de dinsdag doodgeschoten terrorist is een hoge officier bij de Palestijnse politie


De dinsdag doodgeschoten terrorist Ibrahim al-Nabulsi. Foto via social media

De vader van Ibrahim al-Nabulsi, de gezochte terrorist die dinsdagochtend door de IDF in de oude stad van Nablus werd doodgeschoten, is een hoge officier bij de Preventive Security Service (PSS) van de Palestijnse Autoriteit.


Net als andere Palestijnse veiligheidsdiensten is de PSS al langer betrokken bij de veiligheidscoördinatie met de IDF, meldt The Jerusalem Post.


De vader, Ala' Izzat al-Nablusi, heeft de rang van kolonel in de PSS, het Palestijnse equivalent van de Israëlische inlichtingendienst Shin Bet.

Uren nadat de voortvluchtige door de IDF was gedood, publiceerde het PSS-hoofdkwartier een verklaring waarin hij zijn medeleven betuigde aan “de broer en lid van de PSS, kolonel Ala' Izzat al-Nabulsi, voor het martelaarschap van zijn zoon, Ibrahim, en de andere martelaren.”


Bronnen in Nablus zeiden woensdag dat de gedode schutter, die verdacht werd van het uitvoeren van een aantal terreuraanvallen op IDF-soldaten, evenals op Joseph's Tomb, niet werd gezocht door de Palestijnse veiligheidstroepen.


Sommige bronnen beweerden dat Ibrahim al-Nabulsi, net als zijn vader, lid was van de regerende Fatah factie onder leiding van PA-president Mahmoud Abbas. Anderen zeiden echter dat hij banden had met de Palestijnse Islamitische Jihad. De twee groepen hebben de afgelopen maanden hun samenwerking in Jenin en Nablus opgevoerd.


In een interview met Palestijnse verslaggevers zei de vader, Ala' al-Nabulsi, dat de laatste boodschap van zijn zoon aan de Palestijnen voordat hij door de IDF werd vermoord, was dat ze hun wapens niet moesten laten vallen.


“De bezetter verstaat de taal van dialoog of politiek niet”, zei de hoge veiligheidsfunctionaris van de PA, in navolging van soortgelijke verklaringen van Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad. “We worden geconfronteerd met een onderdrukkende vijand die geen politieke oplossing wil.”

202 weergaven1 opmerking

1 Comment


Hans van der Laan
Hans van der Laan
Aug 10, 2022

Keep it in the family goodbye 👋

Like
bottom of page