top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verklaring minister van Defensie Gantz in reactie op Palestijnse onderzoek door journaliste


Minister van Defensie Gantz. Foto GPO


Naar aanleiding van het eenzijdige onderzoek door de Palestijnen, en de conclusie dat de Al-Jazeera journaliste werd gedood terwijl ze op de vlucht voor Israëlische troepen was", heeft minister van Defensie Gantz, onderstaande verklaring uitgegeven.


"De staat Israël betuigt haar medeleven na de dood van Shireen Abu Akleh. De IDF voert een lopend onderzoek naar de zaak om de waarheid te onthullen. Elke bewering dat de IDF opzettelijk journalisten of niet-betrokken burgers schaadt, is een flagrante leugen.


De IDF treedt op tegen moorddadig terrorisme, dat de afgelopen weken aan 20 mensen het leven heeft gekost. Veel van de terroristen die de aanslagen uitvoerden, kwamen uit het gebied van Jenin, waar het incident plaatsvond. We handelen altijd met precisie, richten ons op terroristen en nemen maatregelen om schade aan burgers te voorkomen. We zullen op deze manier blijven werken.


Onderzoeken en briefings worden niet uitgevoerd tijdens persconferenties, maar in gesloten ruimtes en tijdens het doorgeven van informatie.


Ondanks meerdere verzoeken van Israël weigeren de Palestijnen mee te werken, waardoor de vraag rijst of ze echt de waarheid willen achterhalen.


Zelfs vandaag roep ik de Palestijnse Autoriteit op om de kogel en al hun bevindingen te overhandigen. Tot op de dag van vandaag zijn we bereid en bereid om in samenwerking met internationale actoren een onderzoek uit te voeren.


Wie in zichzelf gelooft, is niet bang.


Iedereen die terrorismebestrijdingsoperaties uitvoert en daarbij burgerslachtoffers vermijdt, zou de waarheid willen weten en zou nadenken over wat er kan worden gedaan om mensenlevens te redden.


Eenzijdige onderzoeken en pogingen om IDF-soldaten te beschuldigen van oorlogsmisdaden en tegelijkertijd valse beoordelingen te promoten, zoals die van CNN, ondermijnen het vermogen om vrede en stabiliteit in de regio te bereiken, terwijl ze uiteindelijk het terrorisme stimuleren.


De IDF is een moreel leger. Ik wil mijn steun betuigen aan onze soldaten. Ik ben er trots op een veiligheidsinstelling te leiden die altijd en overal opereert om de burgers van de staat Israël te beschermen.”
137 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page