top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: De professionele propaganda machine van Hamas werkt op volle toeren


Screenshot video


De professionele propaganda machine van Hamas werkt op volle toeren en geeft de weereld een vertekend beeld. Ook hebben ze het vermogen en de motivatie om aandacht te besteden aan de kleine details, zelfs nadat de organisatie de afgelopen weken een klap kreeg in de strijd tegen de IDF.Zoals elke avond sinds vrijdag heeft Hamas er ook maandagavond ook voor gezorgd dat er een nauwgezette video is opgenomen en verspreid waarin de overdracht van de vrijgelaten gijzelaars aan het Rode Kruis wordt gedocumenteerd. En ook nu weer leek de productie op een bijzonder hoog niveau.


In de video die Hamas heeft vrijgegeven, slechts twee uur nadat deze is opgenomen, wordt het de overdracht van de gijzelaars vanuit minstens twee hoeken gefilmd: een fotograaf op de grond en een drone vanuit de lucht. In de ruimte op de grond worden ook professionele fotografieverlichtingslantaarns geplaatst. De volledige video, ongeveer 2 minuten lang, werd professioneel en zorgvuldig gemonteerd.


In de video geven Hamas-agenten flessen water aan de vrijgelatenen - onderdeel van de poging van de organisatie om een ​​humanitair imago te creëren.


Het productieniveau van Hamas getuigt niet alleen van professionele vaardigheid, maar ook van het vermogen en de motivatie om aandacht te besteden aan de kleine details, zelfs nadat de organisatie de afgelopen weken een klap kreeg in de strijd tegen de IDF.


De psychologische oorlogsvoering van Hamas blijkt ook uit andere zaken.


Een paar uur voor de vrijlating van gijzelaars publiceerde de organisatie een ‘bedankbrief’ aan de terroristen, ondertekend door Daniel Aloni, die samen met haar dochter Amelia werd vrijgelaten. Een brief die ze in gevangenschap onder dwang moest schrijven, vlak voor haar vrijlating.


In de brief bedankt ze degenen die haar en haar dochter gevangen hielden voor hun goede behandeling van hen. Ze schreef de brief in het Hebreeuws en deze werd samen met de Arabische vertaling gepubliceerd.


Zondag heeft Hamas een opname vrijgegeven waarop Sharon Avigdori en haar dochter Noam glimlachend afscheid nemen van hun vrouwen en vanuit het Rode Kruis-voertuig naar hen zwaaien. In de opname is, zoals opgemerkt door Yosef Haddad die betrokken is bij het informeren van de wereld, de instructie aan de twee duidelijk te horen in de Engelse taal: "keep waving".


Screenshot
524 weergaven0 opmerkingen
bottom of page