top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Persbriefing door IDF-woordvoerder, admiraal Daniel Hagari, met nieuws over verkrachte gijzelaar en belangrijke terroristen

Screenshot


Goedeavond,

Vandaag is het de 172e dag van de oorlog. IDF-troepen vechten in alle arena’s – zowel offensief als defensief. Overdag vuurde Hezbollah aan de noordgrens twee antitankraketten af ​​op de IDF-luchtbewakingseenheid die op de berg Meron was gestationeerd. Er vielen geen slachtoffers en de paraatheid van de eenheid kwam niet in gevaar.


Bovendien werden ongeveer 50 lanceringen afgevuurd richting de Golanhoogte, waarbij geen gewonden vielen. Als reactie hierop richtten IDF-straaljagers zich op twee belangrijke onderdelen van de luchteenheid van Hezbollah, diep op Libanees grondgebied. In de afgelopen 48 uur hebben we meerdere aanvallen uitgevoerd in Zuid-Libanon, waarbij bij één van de aanvallen vijf terroristen werden uitgeschakeld. We richtten ons op de operationele infrastructuur van Hezbollah. Hezbollah zal een hoge prijs blijven betalen, en wij zullen doorgaan met aanvallen en met intensiteit reageren op elk vuur richting Israël.


In de Gazastrook zetten we de gerichte operatie in het Shifa-ziekenhuis voort. Tot nu toe hebben we samen met de ISA ruim vijfhonderd terroristen aangehouden die banden hebben met Hamas en de Islamitische Jihad. De afgelopen dagen hebben we vooraanstaande terroristen aangehouden, waaronder degenen die ons van aanzienlijke inlichtingen hebben voorzien.


Ik zal details geven over enkele van de terroristen die de afgelopen dagen zijn aangehouden:

- Radwan Younes Kamal Tafesh, afdelingshoofd van de wapenproductie-eenheid van de Islamitische Jihad


Bakr Ahmed Bakr Qanita, afdelingshoofd van de veiligheids- en beschermingseenheid van Hamas


Hashem Muhammad Hasan Albatash, verantwoordelijk voor de financiële zaken van de Islamitische Jihad Gaza-stadbrigade.


Deze terroristen voorzien ons tijdens hun ondervragingen van waardevolle inlichtingen die ons naar verdere operaties zullen leiden.


Vanavond hebben we beelden vrijgegeven van ondervragingen van twee terroristen die werden aangehouden in het Shifa-ziekenhuis, waarin ze bekennen hoe ze terugkeerden en waarom ze terugkeerden naar Shifa. Ze keerden terug om zich te verstoppen en de terreurbasis die ze in het ziekenhuis hadden te herstellen.


Terroristen blijven schieten op onze strijdkrachten vanuit gebouwen in het ziekenhuis, waaronder de kraamafdeling, het Qatari-gebouw, vanuit de eerste hulp en de wasruimte. Vanuit elk van deze gebouwen hebben we de terroristen geëlimineerd die op ons schoten en onze strijdkrachten tegenkwamen.


Onze activiteiten binnen het ziekenhuis gaan door; er zijn nog steeds terroristen die zichzelf barricaderen in de gebouwen die ik noemde. Sommigen hebben zich al overgegeven, terwijl anderen nog steeds vechten. We zullen blijven opereren totdat we alle bedreigingen hebben geneutraliseerd.


Net in de buurt van het ziekenhuis richtten onze troepen onder de 162e Divisie, van de 401e Brigade en het Nahal Verkenningsbataljon, zich op meer dan 201 terreurinfrastructuren die zich in civiele gebouwen bevonden. De commandanten vertelden me dat de terroristen zich op de laatste verdieping van het gebouw verstoppen, in de laatste deur, in de laatste kamer van het gebouw. We bereiken ze en elimineren ze waar ze zich ook in het gebied verstoppen.


In de omgeving van het ziekenhuis werden ruim honderd terroristen uitgeschakeld.Hamas- en Islamitische Jihad-terroristen opereren vanuit de afdelingen van het ziekenhuis en vernietigen het dus alleen maar. Hamas vernietigt het Shifa-ziekenhuis. Hamas gebruikt burgers als menselijk schild en brengt hen in gevaar.


Bovendien verspreidt Hamas op sociale media en het Al Jazeera-netwerk leugens over schade aan burgers in het ziekenhuis. Geen enkele burger, patiënt, arts of medisch personeelslid raakte gewond bij deze operatie – alleen terroristen.


De IDF heeft patiënten overgebracht naar een gebouw en hen voorzien van behandeling, hulp en medische apparatuur, in strijd met de handelwijze van Hamas.


Tijdens een ondervraging zei de terrorist Bakr Ahmed dat de terroristen ervoor kozen om te proberen te ontsnappen naar ziekenhuizen omdat "niemand hen mag aanraken". Wij zijn van plan overal te opereren waar Hamas-terroristen worden aangetroffen, vooral de commandanten en de leiders.


Vanavond, nadat we alle inlichtingen hebben bekeken en bevestigd, publiceren we volgens onze inlichtingen, samen met de ISA en het directoraat Inlichtingen, dat Marwan Issa werd uitgeschakeld tijdens een aanval die we twee weken geleden uitvoerden, evenals Ghazi Abu Tamaa.


Marwan Issa, plaatsvervanger van Mohammed Deif, nummer drie in Hamas, en van de planners van het bloedbad van 7 oktober.


Ghazi Abu Tamaa, voormalig commandant van de Centrale Kampenbrigade van Hamas en hij had de leiding over de wapens en aanschaf van Hamas.


Ze werden geëlimineerd in een complexe en precieze aanval, gebaseerd op inlichtingen van het Inlichtingendirectoraat en de ISA, samen met de buitengewone aanvalscapaciteiten van de Israëlische luchtmacht. Wij zullen doorgaan met onze inspanningen om Hamas-leiders te achtervolgen en te bereiken.


In de zuidelijke Gazastrook, in het Khan Yunis-gebied, opereren we in het Al-Amal-gebied op basis van inlichtingen van het Inlichtingendirectoraat en de ISA over nieuwe terreurinfrastructuur in het gebied. De operatie begon met tientallen luchtmachtaanvallen en een zeer snelle invasie van troepen diep in het gebied. Krachten van de 98e Divisie.


De afgelopen uren zijn we gerichte operaties gestart in het Al-Nasser Ziekenhuis naar aanleiding van informatie over Hamas-activiteiten in het ziekenhuis. We hebben eerst gezorgd voor de veilige evacuatie van de aanwezigen, en nu scannen onze troepen het ziekenhuisgebied op zoek naar de terreurinfrastructuur waarover we informatie hebben ontvangen.


Terwijl Hamas- en Islamitische Jihad-terroristen zich verstoppen in ziekenhuizen en tunnels en humanitaire hulp hamsteren ten koste van onschuldige Gazanen, bezoeken Hamas-leider Ismail Haniyeh en Islamitische Jihad-leider Ziyad al-Nakhalah hun weldoeners in Iran.


In plaats van te onderhandelen over de voorwaarden voor een staakt-het-vuren in Gaza, kiezen ze ervoor om de escalaties in Iran met Iraanse leiders te bespreken. Hamas en de Islamitische Jihad blijven instructies ontvangen van Iran.


Gisteren werd vrijgegeven voor publicatie dat we in een gezamenlijke operatie van de IDF en de ISA pogingen van Iran hebben verijdeld om wapens te smokkelen die bedoeld waren om Judea en Samaria te bereiken. Elke Iraanse poging om terroristische activiteiten aan te moedigen zal leiden tot de eliminatie van de betrokkenen en tot een prijs die van de Iraniërs wordt geëist.


Vanavond werd in de New York Times een zeer belangrijk en moedig artikel over Amit Soussana, van Kfar Aza, gepubliceerd. Amit werd ontvoerd door Hamas-terroristen en bracht vijfenvijftig dagen in gevangenschap door, waarbij ze getuigde dat ze tijdens haar gevangenschap seksueel was misbruikt. De getuigenis is huiveringwekkend. Amits moed, haar persoonlijkheid en haar keuze om dit moeilijke getuigenis aan de wereld te brengen zijn zeer bewonderenswaardig. Amit is een echte held.Haar getuigenis dient opnieuw als herinnering aan de verplichting van de IDF en de veiligheidsinstanties om alles in het werk te stellen om de 134 gijzelaars thuis te brengen, aangezien elke extra dag in gevangenschap voor hen een verschrikkelijke en langdurige beproeving is. Dit is een morele plicht – die van ons en die van de hele wereld – en die wankelt of vervaagt niet, zelfs niet voor een moment.


Dit is het kompas voor de soldaten die momenteel in de Gazastrook vechten, en het is een missie die hen vooruit leidt.


Namens het commando van de IDF wil ik tegen de families en de gijzelaars zeggen: als ze ons nu kunnen horen – de omvang van de pijn, het lijden en de onzekerheid die jullie ervaren is onvoorstelbaar. Wij zullen blijven vechten en de omstandigheden creëren om u thuis te brengen en uw dierbaren, die onze dierbaren zijn, te sterken.

478 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page