top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Volgens de IDF was de gedode Palestijnse terrorist bezig met plannen van grote terreuraanslagen


Foto IDF-woordvoerderseenheid.


IDF zegt in een verklaring dat de omgekomen terroristen Abed Hazem en zijn partner Muhammed Alowna verantwoordelijk zijn voor een reeks terreuraanvallen. De aan Fatah gelieerde Al-Aqsa Martelarenbrigades zeggen dat mannen hun agenten waren en dreigen met vergelding.


De IDF en veiligheidstroepen opereerden in het vluchtelingenkamp Jenin in het kader van Operatie Breakwater, om twee gezochte personen te arresteren die betrokken waren bij schietaanvallen.


De veiligheidstroepen opereerden eerder vanochtend in het vluchtelingenkamp Jenin in het gebied van de regionale divisie van Menasha om de twee gezochte personen te arresteren.


Tijdens operationele activiteiten in het Jenin kamp vanmorgen openden meerdere verdachten het vuur en lieten ze explosieven tot ontploffing brengen in hun woningen gericht op IDF-soldaten.


Documentatie van een IDF-drone toont de explosie van een explosief gericht op IDF-troepen in Jenin.IDF en veiligheidstroepen handelden onder leiding van de Shin Bet om de twee gezochte mannen te arresteren en omsingelden het huis waar ze verbleven, nadat de schutters hadden geschoten en een explosief tegen de troepen hadden ingezet, schoten de soldaten terug en werden de beide schutters gedood


Documentatie van de helcamera van een van de militairen:

De twee gezochte mannen waren betrokken bij een aantal recente schietaanvallen, waaronder de terreuraanval op een tractor van het ministerie van Defensie in de buurt van het dorp Jalma op 13 september. Ze waren ook bezig met het plannen en voorbereiden van grote terreuraanvallen in de zeer nabije toekomst


Een van de gezochte personen is Rahman Hazem, een inwoner van het vluchtelingenkamp Jenin, de broer van Raed Hazem, de terrorist die de terreuraanval uitvoerde op de Dizingoff-straat in Tel Aviv waarbij drie burgers werden vermoord.


De omgekomen Rahman Hazem. Foto via Social Media


Bovendien werden gedurende de nacht nog drie andere gezochte personen gearresteerd door de IDF.


Er zijn geen slachtoffers onder de IDF-soldaten en veiligheidstroepen gemeld.165 weergaven1 opmerking

1 Comment


Hans van der Laan
Hans van der Laan
Sep 28, 2022

Opgeruimd staat netjes , kunnen de nabestaanden meteen de NL regering bedanken voor de financiering

Like
bottom of page