top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Daling nieuwe virus besmettingen, stijging positiviteitspercentage


Ter illustratie. Foto via Wix


Uit de maandagochtend bekend geworden besmettingscijfers van het ministerie van Volksgezondeheid blijkt een voorzichtige daling van het aantal nieuwe besmettingen maar een stijging van percentage positief getesten.


Op zondag werden 92.543 mensen op het coronavirus getest waarbij 5.075 positief werden getest, waar5door het percentage positief geteseten nu uitkomt op 6.07%.


In Israël zijn nu 50.056 actieve COVID-19 patiënten, waarvan er 908 in de ziekenhuizen zijn opgenomen, met 519 van hen in ernstige conditie, terwijl 127 patiënten in kritieke conditie zijn met 92 van hen aangesloten aan de beademing.


Het overgrote deel van hen zijn niet-gevaccineerde jongeren, zo deelden ziekenhuis direkteuren op zondag mee.


Inmiddels zijn er vandaag nieuwe beperkingen ingegaan om de Deltavariant tot staan te brengen en zullen de komende dagen andere beperkingen van kracht worden.


Eerder had de vooraanstande viroloog, Eran Segal, al aangekondigd dat er deze week sprake zal zijn van een daling van het aantal nieuwe besmettingen als gevolg van het toedienen van een derde vaccinatie aan ierdereen van 50 jaar en ouder, hetgeen blijkt uit onderstaande grafiek.

Uit een grafiek van Barak Raveh blijkt dat het toedienen van een derde dosis en het vaccineren van jongeren vanaf 12 jaar wel degelijk positieve resultaten laat zien. Ook ontkracht dit alle verhalen die o.a. in Nederland de ronde doen dat voornamelijk gevaccineerden ernstig ziek zijn.138 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page