top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Meer nieuws over UAWC waar 12 medewerkers door IDF zijn gearresteerd en kantoor is gesloten


Foto via NGO Monitor


Er is meer nieuws bekend geworden n.a.v. de sluiting van het kantoor door de IDF van het kantoor van de onder andere door Nederland met miljoenen euros gesubsidieerde Palestijnse NGO UAWC, waarbij ook 12 medewerkers zijn opgepakt.


Uit onderzoek van NGO Monitor blijkt dat Nederland tussen 2017 - 2020 $ 11,3 miljoen aan deze met aan de Palestijnse terreurorganisatie PFLP verbonden club heeft gegeven.


Van Noorwegen heeft een bedrag van 8 miljoen dollar voor 2020-2024 aan de UAWC toegezegd, terwijl Spanje tussen 2019 - 2021 $473.000 heeft overgemaakt en Frankrijk in 2019 $ 274.000 gaf.


Al eerder maakten wij bekend dat UAWC's accountant door de IDF was gearresteerd voor het leiden van de terreurcel die de 17-jarige Rina Shnerb vermoordde, terwijl de financieel directeur was gearresteerd voor poging tot moord.


Al in oktober 2019 was de Nederlandse regering door NGO Monitor gewaarschuwd over de banden tussen de UAWC en PFLP en over het feit dat twee medewerkers betrokken waren bij de koord op Rhina Shnerb.


Bronnen binnen de Nederlandse politiek wisten ons te vertellen dat met deze informatie niets werd gedaan en in de prullenbak werd gegooid.


Je kan dus eigenlijk gaan afvragen waarom de Nederlandse regering deze aan een terreurorganisatie verbonden organisatie is blijven subsidiëren, terwijl men voldoende informatie had om hier een einde aan te maken.


191 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page