israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Mobileye gaf een voorproefje van een rit door Jeruzalem met een 'autonoom rijdende taxi'


Screenshot video


Vooruitlopend op de verwachte lancering van het bedrijf later dit jaar van een volledige pilot voor autonome taxi's in München en Tel Aviv, onthulde Intel's Mobileye, de in Jeruzalem gevestigde maker van zelfrijdende technologieën, de afgelopen week een 40 minuten durende rit met een autonoom rijdende auto in-en rond Jeruzalem


De video toont het voertuig in autonome modus "terwijl het multi-stopgedrag van een taxidienst met menselijke vaardigheden nabootst", zei Mobileye, en demonstreert zijn Mobileye Drive-systeem met Level 4 Autonomous Vehicle-technologie, dat een hoge automatisering biedt zonder de behoefte aan menselijk ingrijpen in beperkte gebieden (ook bekend als geofencing). Mensen kunnen indien nodig nog steeds handmatig ingrijpen.


De vanuit het voertuig gefilmde beelden, tonen de auto terwijl die 's nachts door smalle straatjes in de hoofdstad manoeuvreert, bij verkeerslichten stopt terwijl hij rekening houdt met motorfietsen en scooters, rond voetgangers navigeert en zelfs geduldig wacht bij een groen licht op een druk kruispunt als de bestuurder van een andere auto een illegale u-bocht maakt.


Mobileye zei in een aankondiging dat tests zoals deze, een "grote mijlpaal" markeerden voor de Intel-dochteronderneming voorafgaand aan het debuut van robotaxi-diensten (robotische / autonome taxi's) in Israël en Duitsland.


Het bedrijf werkte samen met de in Duitsland gevestigde internationale autoverhuur- en mobiliteitsservicegigant Sixt SE en het Israëlische smart transit databedrijf Moovit, dat door Intel in 2020 voor $ 900 miljoen werd aangekocht voor de ride-hailing-diensten.


Mobileye wordt eigenaar van het wagenpark - oranje NIO SE8's, elektrische zevenzits SUV's gemaakt door de Chinese fabrikant van elektrische voertuigen (EV's) NIO powered by Mobileye Drive, en speciaal ontwikkeld voor commerciële, zelfrijdende taxidiensten, terwijl Sixt het onderhoud en de exploitatie zal verzorgen. ze in Israël en Duitsland.Passagiers hebben toegang tot de service via de app die is ontwikkeld door Moovit, evenals de Sixt-app, die ritregistratie, autoverhuur, autodelen en andere aanbiedingen combineert.


Mobileye is zowel in Israël als in Duitsland begonnen met het vergunnings- en goedkeuringsproces van de regelgevende instanties om door te gaan met zijn plannen. Vorige maand heeft de Knesset wetgeving aangenomen die Mobileye en andere bedrijven in staat zal stellen autonoom gedeeld vervoer te testen, met passagiers in het voertuig maar zonder een veiligheidschauffeur op Israëlische wegen.


Duitsland heeft vorig jaar wetgeving aangenomen die autonoom rijden van niveau 4 op de openbare weg in specifieke gebieden mogelijk maakt.


Mobileye heeft momenteel de grootste internationale vloot van autonome voertuigen met piloten in München, Detroit, New York City, Tokyo en meest recentelijk Parijs. Het bedrijf Intel test sinds 2018 zelfrijdende voertuigen in Israël en sinds 2020 in München.104 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws