israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Premier Bennett in tv toespraak: vaccins en maskers werken tegen COVID-19 (video)


Premier Bennett tijdens zijn tv toespraak. Foto Haim Zach (GPO)


Tijdens een tv toespraak op alle drie tv zenders donderdagavond, was premier Bennett duidelijk "het dragen van maskers in alle publiek toegankelijke binnenruimten en vaccineren helpt tegen de Delta variant en voorkomt dat het land voor de vierde keer in lockdown moet".


Bennett zei "dat het doel van de regering is om Israëli’s ongehinderd hun leven te laten leiden en niet opnieuw COVID-19 lockdown maatregelen op te leggen.


Eerder was al bekend geworden dat het Groene Paspoort opnieuw zal worden ingevoerd, waarbij gevaccineerden overal naar toe kunnen op vertoon van het groene paspoort dat in aan app met QR-code in hun telefoon is opgeslagen.


“We willen een open en veilig land. We voeren deze campagne op verantwoorde wijze en op basis van feiten en gegevens', aldus Bennett.


"De wetenschap is ondubbelzinnig: de vaccins werken. Ze zijn effectief en veilig, bijna volledig voor jongeren. Voor de oudere bevolking zijn ze effectief. Wereldwijd zijn al meer dan een miljard mensen gevaccineerd", aldus Bennett.


Daarop deed hij een uitspraak die nogal een schok teweeg bracht: "Beste burgers, degenen die vaccins weigeren, brengen hun gezondheid, en van de mensen om hen heen en de vrijheid van elke Israëlische burger, in gevaar. Ze brengen onze vrijheid om te werken, de vrijheid van onze kinderen om te leren en de vrijheid om feesten te houden met het gezin, in gevaar."Hij deed daarna nogmaals de oproep dat iedereen vanaf 12 jaar zich moet laten vaccineren, waaraan hij toevoegde dat "vanaf 8 augustus niet gevaccineerden die een test nodig hebben om ergens naar binnen te gaan, dat uit eigen zak moeten betalen".


"Er is namelijk geen reden waarom de belastingbetalers en mensen die hun burgerplicht hebben vervuld en zijn gevaccineerd, tests zouden moeten financieren voor degenen die weigeren zich te laten vaccineren", voegde hij eraan toe.


Op dit moment zijn er zo een 600.000 jongeren tot 30 jaar en ruim 400.000 ouderen die zich nog hebben laten vaccineren.


De plaatsen waar niet-gevaccineerden een test voor nodig zullen hebben zijn: bioscopen, theaters, de synagogen, het pretparken, voetbalstadions of enige activiteit met meer dan 100 mensen, die binnen of buiten plaats vinden.


Bennett herhaalde nogmaals wat eerder al bekend was geworden, namelijk dat gevaccineerden die het land binnenkomen na een test op Ben Gurion Airport thuis in quarantaine het resultaat moeten afwachten, wat niet langer dan 24 uur zal duren.


Daarentegen zullen niet gevaccineerden na een test bij aankomst verplicht 7 dagen in quarantaine moeten en pas na een negatieve test op de zevende dag, de quarantaine kunnen verlaten.

96 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws